FOTO: null

Na imanju Milorada Markovića iz Ljeljenče, na površini od 5,5 hektara nalazi se atraktivno sportsko - rekreativno izletište. U okviru ovog kompleksa zasađeno je 350 vrsta drveća, sa oko 10.000 egzotičnih sadnica iz raznih krajeva svijeta.

Izletište nudi raznolike sadržaje počevši od teniskih i fudbalskih terena, terena za rukomet i odbojku na pijesku, kao i stazu za bicikliste u dužini od 2 km.

Marković je odlučio, kako kaže, da gradi izletište  kako bi ono bilo stjecište ljudi svih generacija, a posebno omladine ovog mjesta i okoline. Svi sadržaji koji se nalaze u ovoj maloj prirodnoj oazi dostupni su besplatno, kako mještanima Ljeljenče tako i ostalim ljubiteljima prirode. Svako ko je imao priliku posjetiti ovo mjesto nije ostao ravnodušan prema  raskošnim  prirodnim čarima kojim obiluje, odišući  ekološki zdravim očuvanim ambijentom. Broj posjetilaca je naročito veliki u ljetnjim mjesecima kada traže osvježenje na jezeru i mir u hladovini drveća.

Miloradu je prioritet da u narednom periodu izgradnjom asfaltiranih staza privuče i sportske klubove da ovdje dolaze na treninge. Namjera nam je bila zadovoljiti svakog gosta bez obzira na starosnu dob, te da mu boravak na našem imanju ostane u lijepom sjećanju i da se vesele ponovnom dolasku, kaže Marković za portal InfoBijeljina.

Svim ovim aktivnostima Milorad želi da očuva svoje sembersko selo,koje voli, cijeni i uvažava.

Ako razmišljate gdje biste proveli trenutke odmora, daleko od svakodnevne vreve, u miru zelenila, onda je Sportsko – rekreativno izletište Ljeljenča svakako vaš najbolji izbor.

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )