FOTO: null

Udruženi sportski klubovi grada Bijeljina, koji tvrde da raspodjela sredstava za sport u ovom gradu nije pravična, podnijeli su pritužbu gradonačelniku Mići Mićiću, nakon dva zahtjeva da u vezi sa ovim problemom budu primljeni kod gradonačelnika, saopšten

"Juče smo gradonačelniku lično uptili pritužbu, a potom smo se obratili i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, kao i upravnoj inspekciji Republike Srpske", navode u saopštenju predstavnici ovih klubova, uz napomenu da ni poslije više zahtjeva o ovom pitanju nisu dobili odgovor od Gradske uprave kao ni termin za sastanak sa gradonačelnikom. 

Oni su prije mjesec dana optužili Mićića za političku diskriminaciju pri raspodjeli budžeta za klubove u gradu. 

Udruženi klubovi Bijeljina ističu da je raspodjelom novca nezadovoljno petnestak sportskih klubova u gradu, odnosno trećina. 

"Odluke o podjeli novca za sport donose se isključivo na osnovu političke opredijeljenosti klubova, a ne pravilnika, pa tako sredstva iz gradskog budžeta primaju i neki klubovi koji uopšte ne postoje", navodi se u saopštenju. 

U saopštenju se podsjeća da su udruženi sportski klubovi već uputili zahtjev gradonačelniku za poništavanje odluke o raspodjeli sredstava za sport, za ponovnu procjenu svih klubova po utvrđenom kriterijumu i za preispitivanje objektivnosti članova gradskog Savjeta za sport, zbog sumnje da su neki od njih u sukobu interesa jer su članovi uprave sportskih klubova kojima odobravaju gradski novac. 

U saopštenju se navodi da "Feniks basket" ove godine nije dobio ni marku iz gradskog budžeta za sport, iz prošle godine ostali su im dužni 4.000 KM, pa pitaju zašto bijeljinska djeca koja treniraju u ovom klubu ne zaslužuju podršku svoje lokalne vlasti. 

Karate klub "Akademac", takođe, ostao je bez podrške iz budžeta, a za prošlu godinu su od predviđenih 560 KM dobili 280 KM. 

"Zato je na primjer 23.000 KM dato tek osnovanom klubu koji još nema nikave sportske rezultate", navodi se u saopštenju i dodaje da sportski radnici ne žele sukobe sa lokalnom vlašću, nego samo pravilnu raspodjelu novca za sport. 

U saopštenju se navodi da je tokom prošlih mjesec do dva bilo i pojedničnih i zajednički pisanih zahtjeva Gradskoj upravi u vezi se "dikriminatorskom" raspodjelom sredstava za sport. 

"Sramota je za Gradsku upravu, sramota je gradskih moćnika u Bijeljini što na ovaj način razdvajaju sportske klubove i diskriminišu te omalovažavaju njihove uspjehe, a nedopustivo posebno da upravljaju gradskim budžetom kao očevinom i po političkoj podobnosti", navodi se u saopštenju Udruženih klubova Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )