FOTO: null

Košarkaški klub ,,Bijeljina plus,, postoji od 2002. godine, učestvovao je na brojnim takmičenjima, osvajao brojne medalje. Danas, nakon 13 godina postojanja, iz kluba se mogu pohvaliti novom dvoranom, tj. sportskim centrom.

Porazgovarali smo sa predsjednikom kluba, Predragom Vujićem, gdje smo saznali kakve su to novine, ali i neki planovi za budućnost.


1. Ukratko nam ispričajte o počecima i nastajanju KK "Bijeljina plus".

- "Košarkaški klub "BIJELJINA PLUS" iz Bijeljine osnovan je početkom 2002. godine. Učestvujemo u takmičenjima Republike Srpske i BiH, i osvojili smo četiri puta titulu prvaka Republike Srpske i nekoliko medalja na nivou BiH. Naši članovi su putovali na turnire u Pragu, Budimpešti, Beču, Italiji itd. Više naših igrača i igračica napravili su ozbiljne karijere u košarci", rekao je Vujić, gdje dodaje da klub u prethodnom periodu kupuje i kombi vozila, kako bi razvio svoju mrežu i u svim mjestima oko Bijeljine, a u ovoj godini smo završili i svoj sportski centar.  


2. Evo, danas se možete pohvaliti i tim sportskim centrom koji je nedavno otvoren. Kako je zamišljena koncepcija, mimo potreba vašeg kluba, hoćete li i izdavati termine?

- " Sportski centar ima oko 8oo kvadrata i pored treninga koje obavljamo za potrebe našeg kluba imamo dovoljno prostora za izdavanje drugim klubovima. Pored aktivnih sportista termine mogu iznajmiti i svi ostali zainteresovani za rekreaciju. U centru se može igrati basket, odbojka , tenis i stoni tenis , ali koristiti i teretana."


3. Svjesni smo činjenice da je Bijeljina grad, sa veoma malim brojem sala, da nema ni jednu gradsku dvoranu, koliko je to teško vama klubovima da se izborite sa tim, ali i koliko to utiče na same rezultate sportista? 

- "Naravno da je Bijeljini pored našeg sportskog centra potrebno još prostora za sportiste, a radi ostvarivanja boljih rezultata. Generalno je nedostatak i može djelom da utiče na rezultate"


4. Koliko KK "Bijeljina plus" danas broji članova, koliko vas ima u timu, trenera, koji rade sa djecom?

- "Naš klub trenutno ima preko 3oo članova, 4 trenera i vozača, jer imamo obezbijeđen i prevoz za djecu koja žive van gradskog područja.


5. Kakvi su vam planovi za naredni period, za budućnost?

- "Planiramo da pored kvantiteta koji smo uspjeli obezbijediti i infrastrukture kluba, u narednom periodu poboljšamo i kvalitet rada i organizacije u KK "BIJELJINA PLUS". To će nam sigurno donijeti još titula i medalja", zaključuje Vujić na kraju razgovora i dodaje da njihov klub od 14. jula 2015. godine na bazenima Banje Dvorovi organizuje  sedmodnevni košarkaški kamp. Sve informacije možete dobiti na telefon 066/079-433, ili doći u sportski centar  "PLUS", koji se nalazi u okviru fabrike "ŠUMAPLAST",  2oo metara od željezničke stanice, radnim danom poslije 19.30 ili vikendom tokom cijelog dana.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )