FOTO: null

Bijeljinski bilijaristi, članovi sportskog bilijar kluba ,,Max,, iz sezone u sezonu dokazuju svoj kvalitet takmičeći se u elitnoj ligi Bosne i Hercegovine zvanoj ,,Top 16 BiH,,

Podsjećamo da su Ivković Goran i Baćevac Nedim prije dvije godine nastupom u Premijer ligi Bosne I Hercegovine, koju čine tri jednake Divizije sa po tridesetak igrača, izborili plasman kao najbolji te godine u elitnu ,,Top 16 ligu BiH,,.

Prošle sezone cilj je bio opstanak u ligi i adaptacija na takmičenja na višem nivou što su na kraju i ispunili. U ovoj tekućoj sezoni Ivković i Baćevac nisu mogli nastupati pod imenom matičnog kluba iz Bijeljine a sve iz razloga sto nije bilo sredstava, a ni pomoći za troškove godišnjeg licenciranja kluba te su nažalost bili prinuđeni igrati za sarajevski klub ,,Mr Cue,, koji im je obezbjedio nastup. 

U ovom trenutku, nakon četiri odigrana kola predstoje još dva kvalifikaciona nakon čega će se igrati završni mastersi sezone u kojima će se ravnopravno sa još 14 najboljih igrača BiH boriti za prvake države po disciplinama. U ovom trenutku Baćevac se naazi na 11. a Ivković na 12. mjestu.

Ono što je bitno napomenuti jeste da su pomenuta dva igrača jedini predstavnici iz Republike Srpske u elitnoj ligi što je samo po sebi dokaz uspješnosti. Takođe treba napomenuti da u ovom trenutku klub nema svoje prostorije, nema salu za trening i okupljanje podmladka te se igrači snalaze i igraju po privatnim firmama koje imaju iole odgovarajuće bilijar stolove za trening. U takvim uslovima status koji imaju pomenuti igrači i rezultati koje postižu sigurno zavređuju pažnju i poštovanje, ali i pomoć relevantnih institucija. Ono što većinom prati svaki sport a to je nedostatak finansijskih sredstava prati i ovaj klub i posebno ovu dvojicu uspješnih igrača koji su bez ikakve pomoći sa strane, isključivo svojim ličnim sredstvima i svojim zalaganjem uspjeli da se nađu među najboljima i održe tu gdje jesu sada. Sve to čine velikom ljubavlju prema ovom sportu i zelji da sve ono sto je do danas urađeno u razvoju bilijar sporta u Bijeljini nepadne u vodu i ode u zaborav, nadajući se da će neko ipak prepoznati želju, rad i rezultate koje postižu i nadajući se da će naredne sezone pridobiti nešto sredstava sa gradskog budžeta za sport kako bi ponovo mogli nastupati pod imenom našeg gradskog kluba ,,Max,,.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )