FOTO: null

Sportista godine za 2014. godinu grada Bijeljina je dvadestogodišnja Milijana Mijatović, odlučio je stručni žiri na večerašnjoj ceremoniji Izbora sportiste godine.

Mijatovićeva šest godina trenira tekvandano u klubu „Sokol“, a protekla takmičarska sezona bila je najuspješnija za Mijatovićevu kada je, pored titule šampionke BiH i titule šampionke Republike Srpske, osvojila i veliki broj značajnih međunarodnih turnira. Posebno zapažena ostvrenja su osvajanje zlatne medalje na Austrija Openu, osvojenom KUP-u Srbije i bronzana medalja na prvenstvu Balkana.

Drugo mjesto osvojio je Nemanja Arsenović iz Džudo kluba „Panteri“.

Treće mjesto, po stručnom žiriju, pripalo je tridesetogodišnjem fudbaleru Stanku Ostojiću koji je u bijeljinski Fudbalski klub "Radnik" došao 2009. godine i za prvi tim igra već šestu sezonu uzastopno.

Sa Klubom je tri puta uzastopno osvojio KUP Republike Srpske, a 2012. godine i i šampionsku titulu Republike Srpske, čime je ostvaren plasman u Premijer ligu BiH.

U protekloj sezoni dao je veliki doprinos u osvajanju trećeg KUP-a Republike Srpske, a i u osvajanju devetog mjesta u Premijer ligi BiH, što je ujedno i najbolji plasman u istoriji Kluba.

Najbolji sportista iz reda lica sa invaliditetom je Zorana Stanojević, koji je član Streljačkog kluba RVI“Orao“ iz Bijeljine.

Nagrade za prva tri sportista godine uručio je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević.

Priznanja od četvrtog do 10. mjesta uručio je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić.

Nagrađeni od četvrog do 10 mjesta su Nenad Pantić iz Košarkaškog kluba „Građanski“, peto mjesto pripalo je Daši Simeunoviću članu Bokserskog kluba „Radnik“, šesto Milici Hrnjez iz Odbojkaškog kluba „Radnik“, sedmo Vladimiru Milićeviću“, Odbojkaški klub „Radnik“, osmo Valentini Šakotić iz Fudbalskog kluba „Radnik.

Deveto mjesto pripalo je Nikoli Gavriću, članu Ronilačkog kluba „Panteri“, a 10. Rukometnog kluba „Bijeljina“ Nemanji Vasiliću.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )