FOTO: null

Dokaz da trud, upornost i vjera u sebe mogu pomaći granice je Mitar Đokić, sportista sa invaliditetom iz Bratunca, osvajač zlatne medalje u stonom tenisu na ovogodišnjim Evropskim paraolimpijskim igrama u Švedskoj.

Na takmičenju u Malmeu  ovaj sportista takmičio se među 5.000 sportista iz 40 zemalja. Na ovim Paraolimpijskim igrama bilo je 8 takmičara iz Srbije, a Đokić je  bio jedini takmičar iz Republike Srpske koji je na ovom takmičenju nastupao za Srbiju.

“Nisam uzalud trenirao, radio i odricao se mnogo čega, to je još samo jedan dokaz da sve ono što sam do sada uradio nije ostalo nezapaženo i ovo priznanje je zapravo kruna mog dosadašnjeg zalaganja u stonoteniserskom sportu”, kaže paraolimpijac za koga malo ko zna u RS da se bavi ovim sportom i postiže sjajne rezultate poput ovog u Švedskoj.

Mitar Đokić, rođen je Bratuncu sa urođenim invaliditetom, a stonim tenisom počeo se baviti 2007. godine. Danas trenira za klub “K 2” iz Zrenjanina i na svim takmičenjima niže samo uspjehe. Mitar kaže da je pokušavao da uspostavi kontakt sa  sportskim savezom invalida sporta RS, ali da ga nije pronašao, tako da je u Švedskoj branio boje Srbije, a njegova  najveća želja je da nastupa za Republiku Srpsku. 

“Žao mi je što u rodnom Bratuncu  ne postoji klub za stolni tenis za osobe s invaliditetom, tako da sticajem okolnosti treniram u Srbiji i nastupam za Srbiju. Želja mi je da jednoga dana, kada se za to steknu uslovi, nastupam pod zastavom Republike Srpske”, kaže za InfoBijeljina Mitar Đokić.

Mitar trenira dva puta dnevno i njegovi treninzi podrazumijevaju napor uz mnogo odricanja, međutim za ovaj sport kaže da ga je promijenio i fizički i psihički.Stolni tenis mu je izgradio samopouzdanje, ojačao snagu - umnu i fizičku i to je ono što ga tjera naprijed ka novim sportskim izazovima.

”Najveća podrška su mi moji roditelji, brat i prijatelji koji su svakodnevno uz mene i hrabre me u mojim nastojanjima da u ovom sportu kojim se bavim dosegnem sami vrh,” kaže Mitar koji, iako nije u stanju samostalno da se hrani, savija noge, zrači nevjerovatnim životnim optimizmom i ne posustaje u svakodnevnim treninzima kako bi u sportu kojim se bavi bio među najboljima.   

Pored ljubavi prema stolnom tenisu Mitar u slobodno vrijeme voli da prati sportska dešavanja, gleda filmove i sluša muziku. Vedrog duha, druželjubiv, voli često i da zapjeva među prijateljima koji kažu da  je vrlo nadaren i da ima sjajan glas.

Vlasnik pregršt odličja, pehara i nagrada Mitar se trenutno priprema za turnir u Nišu, vrijedno trenira svaki dan i nada se da  i ovaj put uspjeh neće izostati.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )