FOTO: null

Agencija za bezbjednost hrane BiH saopštila je da je obaviještena da je na tržište BiH isporučen proizvod “Snikers multipak”: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača “Mars Holandija” Fehl iz Holandije, koji je jedan od proizvoda ove kompanije povučenih sa tržiš

Agencija je o ovome obaviještena u popodnevnim časovima. 

Iz Agencije, kao kontakt tačka Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje, potrošačima koji eventualno imaju navedeni lot proizvoda preporučuju da ga ne konzumiraju, te da obavijeste najbliže inspekcijsko tijelo. 

Potrošači se mole da isto preduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedene sporne lotove proizvoda. 

Sve podatke kojima raspolaže Agencija je po hitnom postupku dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim organima entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i nadležnom inspekcijskom organu prema mjestu sjedišta uvoznika proizvoda iz asortimana "Mars inkorporejted" za BiH. 

Podsjeća se da je na zahtjev Agencije od nadležnih inspekcijskih organa entiteta i Brčko distrikta pokrenuta provjera eventualnog prisustva na tržištu BiH proizvoda proizvođača "Mars inkorporejted".

Američki proizvođač čokolade "Mars" objavio je juče da povlači sa tržišta čokoladice "mars" i "snikers" pošto su u nekim od proizvoda u NJemačkoj pronađeni ostaci plastike. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )