FOTO: null

Spor sa Federalnim zavodom MIO/PIO čisto je političko pitanje koje je veoma komplikovano i teško rješivo jer, prije svega, druga strana jednostavno nije zainteresovana za rješenje, kaže za Srnu direktor Fonda PIO Srpske Mladen Milić.

"Nisu apsolutno zainteresovani za rješavanje ovog pitanja jer bi to dodatno usložilo njihovu ionako složenu finansijsku situaciju prouzrokovanu hroničnim nedostatkom sredstava i velikim potraživanjima, što je i kod nas slučaj", rekao je Milić. 

Milić je s tim u vezi podsjetio da je Vlada Srpske na tematskoj sjednici posvećenoj Analizi finansijke održivosti penzijskog sistema, između ostalog, donijela i zaključak kojim će se inicirati razgovori sa Vladom Federacije BiH u vezi sa iznalaženjem konačnog rješenja ovog problema. 

Iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića dali su uvjeravanja delegaciji Partije ujedinjenih penzionera da će tražiti da Predsjedništvo raspravlja o zahtjevu za rješavanje pitanja diskriminacije penzionera iz Republike Srpske koji su pravo na penziju stekli u Federaciji BiH. 

Predsjednik stranke Ilija Stevančević rekao je nakon sastanka sa Ivanićevim savjetnicima Mirom Pekić i Zoranom Đerićem da će, ukoliko se Predsjedništvo ne usaglasi u vezi sa ovim, biti upućena sugestija nadležnim organima za rješavanje ovog pitanja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )