FOTO: null

Za evroligašku titulu, večeras u "Mercedes benc areni" (20.00), boriće se CSKA kao jedan od najboljih u istoriji sa šest trofeja, i turski Fenerbahče koji je preporođen od dolaska Željka Obradovića

ZA evroligašku titulu, večeras u berlinskoj "Mercedes benc areni" (20.00), boriće se najbolji. Moskovski CSKA kao jedan od najboljih u istoriji sa šest trofeja, i turski Fenerbahče kao klub koji je od dolaska najboljeg evropskog trenera Željka Obradovića za tri godine stigao do utakmice za promociju najbolje ekipe Starog kontinenta.

Tim sa Bosfora igraće prvi put u finalu Evrolige vođen rukom stručnjaka sa rekordnih osam titula. "Armejcima" je ovo 13. bitka za trofej, prva od neverovatnog poraza od Olimpijakosa u Istanbulu 2012. godine.

- Prvi put u istoriji jedan turski tim igra u finalu Evrolige, na drugoj strani imate CSKA sa toliko titula, finala... - kaže Obradović. 

Željkov kolega na klupi Moskovljana, Dimitris Itudis, nije zagledan u istoriju.

- Mogu da pričam samo o dve godine, koliko sam trener CSKA. Drugi put zaredom smo na fajnal-foru, kao i Fenerbahče. Brojke su atraktivne, ali ovo je finale i oba tima žele trofej. Igraćemo prvi put sa Fenerom ove sezone, očekujemo tešku utakmicu jer protivnik ima sve. Naravno, ima i Željka sa toliko titula i iskustva u ovakvim utakmicama.

Novinare u Berlinu je uoči finalne utakmice posebno zanimao bratski odnos Obradovića i Itudisa, izgrađen tokom 13 godina saradnje u Panatinaikosu.

- Pričali smo pre početka sezone i bili smo sigurni da ćemo biti ovde. Rekli smo jedan drugom: "Srećno i vidimo se u finalu" - nasmejao je Obradović šaljivim odgovorom predstavnike sedme sile.

Prisetio se Itudis 1999. kada ga je Obradović pozvao da mu se pridruži u Panatinaikosu.

- Svaka veza počinje sumnjom, tako je bilo i sa nama. Bila mi je čast, a godinama smo gradili poverenje.

- Izgleda da sam doneo pogrešnu odluku te 1999. - dobacuje dobro raspoloženi Željko aludirajući na činjenicu da je njegov učenik postao ozbiljan trenerski protivnik.

I na pitanje da li je bio prisutan pritisak u polufinalu sa Laboralom, odgovara u šaljivom tonu:

- Ne, naš plan je bio da igramo tako, posebno Bogdanović. On voli tako da igra - sa osmehom priča Obradović o buđenju srpskog beka u produžetku. - Znate, ko ne igra sa pritiskom nema mogućnost da pobedi.

Usledilo je pitanje kako se odbraniti od poentiranja Nanda de Koloa i kreacije Miloša Teodosića.

- Obe stvari su teške. Nando je MVP Evrolige sa skoro 20 poena u proseku, dok Miloš ne pridaje značaj košgeterskom učinku. Igra za tim i prepoznaje sve na terenu. Evo, Bogdanović je pored mene, možda je bolje da pitate njega kako će ih čuvati - u istom stilu završio je Obradović najavnu konferenciju velikog finala Evrolige.

BOGDANOVIĆ: NAJBOLjI U FINALU

BEK Fenerbahčea Bogdan Bogdanović igraće prvi put u finalu fajnal-fora Evrolige.

- Mislim da su oba tima su zaslužila da budu u finalu, imala su najbolji skor tokom sezone. Očekuje nas teška i neizvesna utakmica.

Na pitanje da li se kladio sa Milošem Teodosićem ko će pobediti, odgovara sa osmehom:

- Igračima nije dozvoljeno da se klade.

OBRADOVIĆ: PRIVILEGIJA

NAJTROFEJNIJEM evropskom treneru postavljeno je pitanje gde pronalazi motivaciju za nove izazove.

- Jednostavno, volim svoj posao, uživam svako jutro kada idem na trening - kaže Željko Obradović. - Osećam se privilegovano jer radim posao koji volim i plaćaju me odlično. Šta više mogu da tražim od života?

POLUFINALE

CSKA - Lokomotiva 88:81

Fenerbahče - Laboral 88:77 pp

FINALE

CSKA - FENERBAHČE (večeras,20.00)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )