FOTO: null

Pacijenti u Bijeljini od ove godine mogu po vlastitom izboru da koriste usluge specijalista iz oblasti pneumoftiziologije, ortopedije, oftalmologije i interne medicine u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama koje imaju ugovor sa Fondom za zdravstveno

Pored Javne ustanove Bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini, na ovom području Fond za sada ima ugovor sa Specijalističkom pneumoftiziološkom ambulantom "Zdravlje plus", Specijalističkom ortopedskom ambulantom "Dr Rosić" i Specijalističkom oftalmološkom ambulantom "Dr Vlajko Lukić" u Bijeljini. 

Pacijenti imaju i mogućnost da sa uputnicom svog porodičnog ljekara koriste usluge Specijalističke ambulante interne medicine "Zdravlje dr Srećko" u Ugljeviku, koja ima ugovor sa Fondom. 

Iz Fonda ističu da pacijenti u Republici Srpskoj nisu ni geografski ograničeni u izboru ustanove, što znači da pacijent iz jedne opštine ili grada može usluge specijaliste da koristi i u zdravstvenoj ustanovi u drugom gradu ili opštini. 

Usluge konsultativno specijalističke zdravstvene zaštite za sada su dostupne u četrdesetak privatnih ustanova, kao i svim bolnicama i u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. 

U saopštenju Fonda se navodi da na uputnicama koje izdaje porodični ljekar nije naznačen naziv ustanove, već samo specijalista kojem se pacijent upućuje, a osiguranik sa uputnicom može da se javi u bilo koju ustanovu koja ima ugovor sa Fondom za pružanje te specijalističke usluge. 

Pacijenti u Republici Srpskoj od ranije imaju pravo i na slobodan izbor porodičnog ljekara, pedijatra, ginekologa, kao i izbor bolnice u slučaju bolničkog liječenja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )