FOTO: pixabay

Da biste produžili rok trajanja mlijeku, u tetrapak stavite vrlo malo soli. Salatu ćete održati svježom ukoliko je držite u frižideru umotanu u papirni ubrus, a hljeb ako u kesu u kojoj ga čuvate ubacite komadić svježeg celera.

Koliko puta vam se dogodilo da vam namirnice propadnu prije nego što ste očekivali? Uz pomoć nekoliko trikova uspjećete da "izvučete" najviše od onoga što ste kupili za jelo.

Da biste produžili rok trajanja mlijeku, u tetrapak stavite vrlo malo soli. Salatu ćete održati svježom ukoliko je držite u frižideru umotanu u papirni ubrus, a hljeb ako u kesu u kojoj ga čuvate ubacite komadić svježeg celera. Bananu odmaknite od ostalog voća, jer otpušta gasove od kojih ono brže sazrijeva.

Zagorio vam je pirinač? Neprijatni miris i ukus odstranićete tako što ćete na njega staviti krišku bijelog hljeba i ostaviti da odstoji petnaestak minuta. Presoljenu supu učinićete jestivom ako u nju ubacite kuvani krompir, koji će upiti višak soli. Prilikom kuvanja, krompir i tjestenine otpuštaju nutrijente, korisne za rast biljaka. Nemojte tu vodu prosipati, već je ohladite i njome ih zalijte - biće vam zahvalne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )