FOTO: null

OKK Spars je došao do 14. pobjede u okviru domaćeg prvenstva. U susretu 18. kola košarkaške Lige 12 za muškarce, Spars je u Skenderiji savladao ekipu BN Basket iz Bijeljine rezultatom 88-75.

Spars je u susret ušao sa ulogom favorita, ali i sa dozom opreza, s obzirom da je ove sezone doživio već 4 poraza, a nisu ti porazi bili uvijek očekivani. Ipak, prva četvrtina je dala naslutiti da razloga za strah večeras nema, pošto je Spars došao do sigurnog vodstva nakon ovog dijela utakmice, rezultatom 28-17.

Drugu četvrtinu je domaći tim odigrao još bolje i agresivnije, pa je već na poluvremenu pred goste stavio nevjerovatan zadatak da probaju preokrenuti veliki zaostatak. Rezultat je glasio 55-32 u korist domaćina.

Gostujući tim je zaigrao nešto bolje u trećoj četvrtini, ali Sparsi su im svjesno prepustili svojevrsnu inicijativu, znajući da ne mogu biti previše ugroženi. Razlika je tako i nakon trećeg dijela utakmice ostala nepromijenjena, a rezultat je glasio 74-51 za Spars.

Gosti su sjajno odigrali prvu polovinu posljednjeg dijela igre. Iako rezultatski nisu mogli ugroziti Spars, napravili su seriju od 15-4, kojom su pokazali da su domaći ili sasvim nemotivisani za igru i da im se zato ovakve stvari tokom cijele sezone, ili da imaju ozbiljan problem sa vjerom u svoje sposobnosti.

Ipak, BN Basket nije mogao do kraja meča ozbiljnije promijeniti njegov ishod, pa je on okončan rezultatom 88-75 za Spars. Ovim trijumfom je domaćin i teoretski osigurao nastup u završnici takmičenja, u kojoj će se odlučivati novi prvak BiH. Ako je suditi prema večeras prikaza nom, Spars ne može biti ozbiljan kandidat za naslov prvaka, s obzirom na nevjerovatne oscilacije koje ekipa prolazi u toku jedne utakmice. Troran Braun je za domaći tim ubacio 17 poena, dodavši tome 3 skoka, dok je Kenan Bajramović meč okončao sa 16 poena, uz 2 skoka. Najbolji je, pak, bio Nikola Gajić, koji je ubacio 17 poena, uz 8 skokova i asistenciju.

S druge strane, Mujo Tuljković je ubacio 23 poena, uz 11 skokova i asistenciju, dok je Darko Damjanović postigao 20 poena, uz 4 skoka.

OKK SPARS: Hodžić 4, Zahiragić 10, Brown 17, Mičić 14, Bilić, Manjgafić 4, Čampara 3, Glogovac 1, Bajramović 16, Bašić, Gajić 17, Pirić 2

BN BASKET: Drljača 2, Damjanović 15, Klještan, Vučičević 5, Kokoruš 7, Sekicki, Kecman, Tuljković 23, Živanović, Gavrić 3, Damjanović 20

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )