FOTO: stvarukusa.rs

Tortilja je vjerovatno najjednostavnije špansko jelo, i važi za najtraženiju hranu u ovoj zemlji. Servira se kao tapas u svim kafićima i pabovima u Španiji te je pored toga savršena za sve vrste manjih i većih okupljanja.

Za pripremanje španske tortilje vam je potrebno:
 
300 g krompira
jedan crveni luk
maslinovo ulje
5 velikih jaja
so i biber

Priprema:
 
Ogulite krompir i isjecite ga na tanke kriške. Ogulite i isjecite luk. Ugrijte maslinovo ulje u tiganju a zatim dodajte prvo luk pa onda i krompir.
 
Smanjite vatru i sve mešajte 25-30 minuta dok luk ne dobije zlatnu boju i dok se krompir ne raskuva. Pokušajte da ne mešate previše da se krompir ne bi raspao.
 
Jaja razbijte u posudu, dodajte so i biber.
 
Kada se luk i krompir skuvaju, sklonite ih s vatre i dodajte im jaja, zatim nastavite pržiti na laganoj vatri narednih 20 minuta. Lagano okrenite tortilju uz korištenje tanjira, tako da se i druga strana jednako ispeče. Kada obe strane budu jednake zlatnožute boje, sklonite je s vatre.
 
Sačekajte da se ohladi pa je isjecite i poslužite. Tortilju možete jesti uz salatu, umake, sir, različite vrste mesa... Prijatno!
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )