FOTO: null

„Furija” i “vatreni” pobedama mogu da obezbede plasman u nokaut fazu Evra 2016. Modrić i drugovi se sastaju sa Češkom, koja se nada uspehu posle poraza na startu

Rasplet u Grupi D ili "grupi smrti", kako su je nazvali, mogao bi da se reši već danas jer Španija i Hrvatska imaju set-lopte za prolazak u osminu finala. Obe selekcije imaju po tri boda i favoriti su protiv Turske, odnosno Češke.

Selektor "Furije" Visente del Boske neće menjati sastav i ideologiju za duel sa Turcima. Dobru priču napravila je "Marka" sa desnim bekom Huanfranom o promašenom petom penalu za Atletiko Madrid protiv Reala u finalu Lige šampiona.

- Da me Del Boske ili trener u klubu odrede da ponovo šutiram peti penal, ja bih to uradio. I siguran sam da bih postigao gol - odgovorio je defanzivac Atletika.

- Bio sam jako tužan posle finala Lige šampiona, ali svaka tuga brzo i prođe. Sad sam na EVRO, borim se za svoju zemlju, grb. Imamo jako izraženu želju da odbranimo titulu.

Hrvati su protiv Turske pokazali zrelu igru, očekuje se da će Češka biti druga recka u nizu. Međutim, u taboru "kockastih" poslednjih mesec dana priča se samo o porodičnim tragedijama, jer je posle smrti oca kapitena Darija Srne, preminuo tata trenera golmana Marijana Mrmića. Od početka priprema za EVRO u Francuskoj, tabor su zbog porodičnih tragedija napuštali Domagoj Vida i Lovre Kalinić.

Lavina kritika javnosti u Turskoj obrušila se na mladog reprezentativca Emrea Mora, koji se posle utakmice sa Hrvatskom slikao sa Lukom Modrićem.

- Slikao se s Modrićem? Pa što onda?! Jeste li ljubomorni - branio je Mora selektor Fatih Terim, kome će biti jako teško da obezbedi osminu finala.

"TORCIDA" PRIPREMA PREKID? 

TEMA u Hrvatskoj je već dva dana i čaršijska priča da će "Torcida", navijačka grupa Hajduka uz pomoć fanova iz Sent Etjena napraviti haos na utakmici sa Češkom i izazvati prekid.

Iako su podignute sve mere bezbednosti na najviši nivo, u Hrvatskoj i dalje nisu sigurni jesu li te glasine tačne ili su samo trač. U slučaju nereda na tribinama meč će sigurno biti prekinut, smatra "Jutarnji list".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )