FOTO: null

Crvena zvezda poražena je od Darušafake 80:61 pred 18.000 navijača u Kombank areni u meču 13. kola grupe E Top 16 faze Evrolige.

Srpski i regionalni šampion tako je propustio priliku da se kolo pre kraja plasira u Top 8 fazu Evrolige, a novu priliku za istorijski uspeh imaće protiv Cedevite u Zagrebu narednog petka.

Crveno-beli sada imaju sedam pobeda i šest poraza, a dalje mogu i u slučaju da prvoplasirani Fenerbahče u petak savlada Anadolu Efes kod kuće. S druge strane, Darušafaka, koja je bez šansi za prolaz ostala još pre nekoliko kola, zauzima šesto mesto sa četiri trijumfa i devet neuspeha. 

Velika šansa, očekivanja i pritisak uticali su na ekipu Dejana Radonjića, koja je ipak nekako uspevala da se izbori sa okolnostima i čuvala pozitivan rezultat na svojoj strani. Gosti su na poluvreme otišli sa poenom prednosti, ali je Zvezda energičnom serijom stigla do preokreta. 

Međutim, taman kada se činilo da će crveno-beli prelomiti susret u svoju korist, preveliki broj izgubljenih lopti, neorganizovana igra u napadu i ogroman broj grešaka učinili su svoje. Darušafaka je od finiša treće deonice, pa praktično sve do kraja susreta, napravila seriju 37:13 i na kraju potpuno zasluženo upisala ubedljiv trijumf.

Najbolji kod domaćina bio je Kvinsi Miler sa 18 poena (5/7 za dva, 2/6 za tri) i sedam skokova, ali i četiri izgubljene lopte. Njega je ispratio samo Nemanja Dangubić sa 14 poena (2/2 za dva, 3/4 za tri). 

Vasilije Micić, Marko Gudurić i Majk Cirbes ubacili su po sedam poena, a Vladimir Štimac četiri. 

S druge strane, u redovima turskog predstavnika najbolje se istakao Skot Vilbekin sa 19 poena (3/5 za dva, 4/7 za tri), pet asistencija, tri skoka i dve ukradene lopte. Odličan je bio i Džamon Gordon sa 14 poena (2/3 za dva, 3/3 za tri) i šest uspešnih dodavanja. 

Dvocifren je bio i Milko Bjelica sa 13 poena i šest skokova, Markus Sloter zabeležio je devet, a Furkan Aldemir šest. 

Zvezda će šansu za prvi plasman među osam najboljih klubova Evrope u klupskoj istoriji tražiti u zagrepačkom Domu sportova, dok će se Darušaka od elitnog takmičenja oprostiti toako što će ugostiti Lokomotivu Kubanj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )