FOTO: null

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine biće Robert Prosinečki ili Amar Osim, zaključak je sa sjednice Izvršnog odbora FS BiH održane u petak u Zenici.

Nacionalni tim Bosne i Hercegovine, dakle, u 2018. godinu ulazi bez riješenog pitanje šefa struke, ali pomak je i što je krug potencijalnih kandidata sveden na dva imena.

"Razmatrali smo izvještaj Komisije, koja je obavila razgovore sa svim potencijalnim kandidatima. Izvršni odbor je nakon dugog razmatranja listu od četiri kandidata sveo na dvojicu - Amara Osima i Roberta Prosinečkog. U narednih sedam, osam dana obaviće se konkretni razgovori s njima, od finansijskih uslova, njihovih planova i svega ostaloga kako bi mogli donijeti konačnu odluku", rekao je Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH.

U petak su sa liste otpali srpski treneri Dragan Okuka i Vladimir Petković, a nakon što čelnici saveza obave još po jedan razgovor sa Osimom i Prosinečkim biće poznato ko će sjesti na klupu selekcije BiH.

Reprezentacija BiH je kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji završila na trećem mjestu u grupi H, iza Belgije i Grčke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )