FOTO: BN tv

Uhapšeni bivši direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini, Milorad Sofrenić stigao je večeras u policijskoj marici nešto prije 18 sati u Okružni sud u Bijeljini gdje se održava ročište nakon kog će Sud odlučiti da li će Sofreniću biti određen pritvor ili ne.

Pored Sofrenića, ročište se održava i za još tri lica koja su zaposlena u Centru za socijalni rad, a koja su, kako se navodi u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva, privedeni zbog osnova sumnje da su tokom 2020. godine počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi, prenosi BN tv.

Podsjećamo, Sofrenić je, između ostalog, osumnjičen da je između 2018. do 2020. godine istovremeno obavljajući funkciju člana Izvršnog odbora FS BiH, koristi službeno vozilo Centra za socijalni rad, te odlazio na službena putovanja obavljajući poslove za Fudbalski savez, naplaćujući dnevnice i naknade troškova dolaska na sjednice.

Sumnjiči se da je za to sačinjavao naloge zaslužbena putovanja ispred CzR i naplaćivao dnevnice u tom centru.

Protiv Sofrenića ranije je podnesena krivična prijava zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada u službi, čime je, kako stoji u saopštenju, protivpravno pribavio imovinsku korist.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )