FOTO: null

Iznoseći niz prijedloga za poboljšanje prijedloga gradskog budžeta, odbornici opozicionog SNSD-a su na konferenciji za medije istakli da, ukoliko većina njihovih prijedloga ne bude usvojena, ne mogu podržati predloženi budžet za 2018.godinu.

- Prijedlog budžeta ne nudi bolje uslove za život nijednoj kategoriji građana na području Grada i kao takav je za nas neprihvatljiv. Pozivam odbornike iz skupštinske većine, pogotovo odbornike DNS-a i Srpske radikalne  sranke, da nam se pridruže, jer su oni zajedno sa nama učestvovali u predizbornoj kampanji i obećavali drugačije prioritete u budžetu u odnosu na ono što je ponuđeno. Budžet se iz godine u godinu prepisuje i ne nudi ništa novo, rekao je Nedeljko Ćorić, predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

U prijedlozima SNSD-a koji će u formi amandmana biti podnijeti Skupštini Grada na usvajanje nalaze se subvencije za prevoz učenika, besplatan boravak u vrtićima za treće, četvrto ili peto dijete, otvaranje palijativnog centra u staroj bolnici, povećanje izdvajanja za liječenje steriliteta, povećanje budžeta Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, povećanje izdvajanja za stipendiranje studenata i izdvajanje za veću pomoć penzionerima.

Odbornicima SNSD-a nejasno jei otkuda u rebalansu budžeta za 2017.godinu suficit u iznosu od 5,7 miliona maraka.

- Sigurni smo da tohgnovca nema na budžetskim računima. NJime su finansirane stvari kojih nema u budžetu ili je  završio u privatnim džepovima, kazao je odbornik SNSD-a Vaso Arsenović.

Dragan Knežević se založio za smanjenje osnovice poreza na nepokretnosti u narednoj godini sa 0,20 na 0,10 posto smatrajući da je to prevelik trošak za sadašnje ekonomske prilike.

Prihod od poreza na nepokretnosti  je izvorni prihod budžeta lokalnih zajednica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )