FOTO: null

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Bijeljina „najoštrije osuđuje nezakoniti postupak gradonačelnika Miće Mićića koji legalno imenovanim načelnicima odjeljenja u Gradskoj upravi ne dozvoljava povratak na posao i obavljanje svojih dužno

"Aktuelni gradonačelnik je protivzakonito donio rješenje kojim on odlaže sprovođenje odluka Skupštine grada Bijeljina. Time se stavio iznad zakonodavne vlasti u Bijeljini i na sebe preuzeo ulogu suda i tužioca što je nedopustivo i još jednom pokazuje ogroman stepen samovolje i nepoštovanja volje naroda", navodi se u saopštenju iz bijeljinskog SNSD-a. 

Iz ove stranke ističu da je "Skupština grada, poštujući odluke i uputstva suda, ispravila proceduralne nedostatke prethodnih odluka i smijenila načelnike odjeljenja takozvanog Saveza za promjene, obrazloživši njihove smjene brojnim nepravilnostima, kršenjima zakona i podzakonskih akata". 

U saopštenju se navodi da se gradonačelnik Mićić oglušio o ovu odluku gradske Skupštine čime je, kako kažu, na najgrublji način prekršio Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o upravnom postupku i počinio protivzakonito djelo koje podleže sankcijama. 

"Razlog ovog čina jeste strah gradonačelnika Mićića i razriješenih načelnika da će se javnosti otkriti sve njihove zloupotrebe i malverzacije. Novoimenovani načelnici su za kratko vrijeme otkrili veliki broj dokaza o kriminalu i korupciji u Gradskoj upravi, o propustima kod javnih nabavki, finansijskih transakcija, zloupotreba službenog položaja i stoga je razumljiva bojazan gradonačelnika i interesne grupe koja ga okružuje", ističe se u saopštenju. 

Iz bijeljinskog SNSD-a navode da je "upravo strah od otkrivanja novih afera i dokaza primorao gradonačelnika Mićića da raguje na ovaj način za koji je i on svjestan da je protiv svih zakona i pravila". 

U saopštenju se dodaje da SNSD Bijeljina "neće dozvoliti ovu samovolju i despotizam i neće ispoštovati nezakonite odluke gradonačelnika, jer gradonačelnik nije Skupština, nema taj legitimitet, i ne može se stavljati iznad interesa većine građana da bi zaštitio sebe i svoje poslušnike". 

"Građani Semberije i Bijeljine mogu biti sigurni da ćemo istrajno nastaviti borbu protiv kriminala i korupcije i borbu za interese svih građana - borbu za snažnu Bijeljinu", poručuju iz SNSD-a Bijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )