FOTO: glasbanjaluke.net

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je Srni da će SNSD insistirati da u Krivični zakonik Srpske uđe kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti pomilovanja za svirepe ubice i silovatelje djece, kao i ubice trudnica i nemoćnih osoba.

Žunić je rekao da je Klub poslanika SNSD-a pratio dešavanja u procesu donošenja izmjena Krivičnog zakona u Srbiji u vezi sa uvođenjem doživotnog zatvora za djela teškog ubistva djeteta, silovanja djeteta sa smrtnim ishodom, ubistva trudnice i nemoćne osobe. 

Podsjetivši da je Klub poslanika SNSD-a podržao izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske i da su te izmjene uvrštene u Program rada parlamenta za ovu godinu, Žunić je naveo da je Republika Srpska jedna od 30 zemalja koja nema kaznu doživotnog zatvora u svom Krivičnom zakoniku. 

"Očekujemo da se tokom pripreme izmjena Krivičnog zakonika usvoje naše inicijative i da oni koji svirepo ubiju dijete, siluju, ubiju trudnicu i nemoćnu osobu nemaju nikada više mogućnost da to djelo i ponove", naglasio je Žunić. 

Skupština Srbije usvojila je juče izmjene Krivičnog zakonika, kojim se za najteža krivična djela uvodi doživotna kazna zatvora i to za teško ubistvo, silovanje, obljubu nad maloljetnom osobom, trudnicom i nemoćnim licem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )