FOTO: null

Glavni odbor SNSD-a u subotu će u Laktašima održati konstitutivnu sjednicu na kojoj će biti izabrani potpredsjednici i najviše rukovodstvo ove stranke.

Prema novom statutu SNSD-a usvojenom 25. aprila na saboru ove stranke u Istočnom Sarajevu, Glavni odbor bira pet potpredsjednika, generalnog sekretara, članove Predsjedništva, te članove Političkog savjeta i Savjeta za društveno-ekonomska pitanja.

Izvor Pressa iz vrha ove stranke objašnjava da kandidate za potpredsjednike predlaže lider ove stranke Milorad Dodik, dodajući da će kandidati vjerovatno biti dosadašnji potpredsjednici Nikola Špirić, Igor Radojičić, Radovan Višković, Nada Tešanović i Velimir Kunić. On uvjerava da će kandidati biti i dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora Nebojša Radmanović, zatim međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednik Kluba poslanika SNSD-a u Parlamentu BiH Staša Košarac, kao i šef hercegovačkog SNSD-a Luka Petrović.

- Pošto prema novom statutu jedan od potpredsjednika više ne mora da bude iz Federacije BiH, bez potpredsjedničke funkcije će vjerovatno ostati Velimir Kunić, a sasvim izvjesno je i da će Željka Cvijanović zamijeniti Nadu Tešanović na funkciji potpredsjednika - tvrdi naš izvor.

On dodaje i da je Danijel Dragičević, šef Kabineta predsjednika RS Milorada Dodika najozbiljniji kandidat za generalnog sekretara.

- Glavni odbor bira i Predsjedništvo koje će imati funkciju dosadašnjeg Izvršnog odbora i koje broji ukupno 35 članova, među kojima su po funkciji predsjednik, potpredsjednici, generalni sekretar, te predsjednici Političkog savjeta, Mladih socijaldemokrata i Aktiva žena - objašnjava naš izvor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )