FOTO: InfoBijeljina

Republika Srpska od 2. oktobra može da krene putem koji predvodi SNSD, putem stabilnosti, jačanja teritorijalnog integriteta i svih nadležnosti Srpske ili putem SDS-a i PDP-a koji vodi ka unitarnoj BiH gubljenjem nadležnosti, rekao je večeras nosilac liste SNSD za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović.

"Siguran sam da narod Semberije i Republike Srpske zna izabrati put jačanja i stabilnosti Srpske, predvođeni Miloradom Dodikom kao predsjednikom i Željkom Cvijanović kao članom Predsjedništva BiH", rekao je Mitrović na tribini SNSD u semberskom mjestu Suvo Polje.
 
Na pitanje novinara da li će Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić podržati Dodika i Cvijanovićevu, Mitrović je rekao da je posjeta Vučićeva 15. septembra na otvaranju radova na izgradnji puta od Beograda ka Banjaluci i Sarajevu dovoljan dokaz da Vučić i Vlada Srbije podržavaju aktuelnu vlast u Republici Srpskoj.
 
Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest Milica Lovrić rekla je da je svakodnevna podrška naroda državotvornoj politici SNSD jasna poruka da će ova partija pobijediti na izborima i spasiti Republiku Srpsku.
 
Prema njenim riječima, pobjeda Milorada Dodika, Željke Cvijanović i kandidatskih lista SNSD obezbijediće kontinuitet politike odbrane Republike Srpske i to je jedini put kako bi osigurali budućnost i sigurnost Srpske.
 
Kandidat za narodnog poslanika Jovanka Đurđević ukazala je na značaj izbora 2. oktobra i pozvala sugrađane da glasaju za ozbiljne ljude sa lista SNSD-a i lidere koji su, kako je navela, dokazali da znaju i mogu da vode Srpsku koju su odbranili i sačuvali njen nacionalni identitet.
 
Kao majka troje djece, Đurđevićeva je istakla i značajnu podršku vlasti predvođene SNSD-om za višečlane porodice i nezaposlene majke, te pozvala mlade i sve ljude kojima je Srpska u srcu da se uključe u procese jačanja i razvoja Republike Srpske.
 
Kandidat za Narodnu skupštinu Srpske Zlatan Lazarević rekao je na skupu da se u ovoj godini obilježavaju tri bitne stvari za Srpsku, 30. godina od njenog stvaranja, početak raspleta svjetskog poretka i izbori 2. oktobra.
 
"Političkom Sarajevu i njihovim zapadnim mentorima se žuri da ukinu Republiku Srpsku jer znaju da, ako to ne urade sada, nikada više neće moći uraditi, zbog toga je jako bitno da izaberemo ljude koji jasno mogu da se odrede o pitanju EU, Nato pakta i Rusije", poručio je Lazarević.
 
On je dodao da su alternativa stipendisti njemačkih fondacija, oni koji su bježali iz skupštinske sale kada se glasalo o sankcijama Rusiji. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )