FOTO: null

Na današnjoj konferenciji Saveza za novu politiku Bijeljina bilo je govora o štetnim posledicama stalnih sukoba dva suprostavljena bloka na RS, o aplikaciji BiH za ulazak u EU, o dešavanjima u bankarskom sistemu i drugim problemima s kojim se suočavaju gr

Oni su najavili da će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, ali izrazili i nadu da će narod prepoznati njihova nastojanja u stvaranju bolje ekonomske i političke situacije.

Stalni sukobi na relaciji dva bloka – jedan predvođen SNSD-om a drugi SDS-om, nanose ogromnu štetu Republici Srpskoj i njenim građanima, rečeno je na konferenciji Saveza za novu politiku Bijeljina s koje im je upućena jasna poruka - da se hitno okrenu rješavanju problema u oblasti ekonomije, koja uključuje zapošljavanje građana. 

Kada su u pitanju aktuelna dešavanja u bankarskom sistemu, rukovodstvo ove stranke smatra da politika ne smije biti umiješana u rad pravosuđa, te da pojedinci treba da odgovaraju samo ako se dokaže njihova krivica. 

Oni smatraju da je i narod zbunjen, pa traže objašnjenje od onih koji su doprinijeli usvajanju ovog mehanizma u Savjetu ministara.

"Građanima jasno i glasno treba objasne sve dobre strane ovog mehanizma i da građani znaju šta ih sutra čeka, dakle tražimo potpuno obrazloženje mehanizma koordinacije i na to imaju pravo svi građani a ne da slušamo da je to izdajnički čin ili dobar čin", rekao je prof. dr  Zoran Mastilo, predsjednik Saveza za novu politiku Bijeljina

Nakon što je ukazao na administrativne probleme na lokalnom i republičkom nivou, probleme u obrazovanju, sektoru poljoprivrede, prerađivačke industrije i drugim oblastima, potpredsjednik Saveza za novu politiku Vaso Pajić kaže da se uveliko pripremaju za predstojeće lokalne izbore. 

"Mi nastupamo na ovim lokalnim izborima sa punom listom, plus imaćemo i svog kandidata za gradonačelnika", rekao je na današnjoj konferenciji prof. dr Vaso Pajić, potpredsjednik Saveza za novu politiku Bijeljina

"Podizanje posrnule ekonomije, brže zapošljavanje, smanjenje uticaja političkih partija na institucije sistema, podizanje životnog standarda, smanjenje kriminala itd", rekao je na kraju današnje konferencije SNP-a Pero Mitrović, zamjenik predsjednika Saveza za novu politiku Bijeljina 

U Savezu za novu politiku Bijeljina kažu da su već formirani mjesni odbori ove stranke. Oni se nadaju da će narod prepoznati njihova nastojanja da poboljšaju ekonomsku i političku situaciju na ovom području. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )