FOTO: null

Snježne padavine izazvale su brojne poteškoće u zapadnom dijelu Republike Srpske.

Na području Opštine Novi Grad bez struje su okolna sela, a kompletno područje Opštine Krupa na Uni je bez električne energije. Snježni nanosi otežavaju saobraćaj u ovoj podgrmečkoj opštini.

Snježne padavine izazvale su i brojne poteškoće na istoku Srpske, a u prekidu je i odvijanje saobraćaja na nekim putnim pravcima u Hercegovini.

Vodostaji rijeka u Srpskoj, ispod su kote redovne odbrane od poplava.

Zbog snježnog nevremena otežan je saobraćaj preko planinskog prevoja Mliništa, Kupreške i Janjske visoravni gdje jak vjetar stvara visoke snježne nanose. Mehanizacija “Mrkonjić puteva“ angažovana je na čišćenju i za sada su svi putni pravci prohodni.

Na Kupreškoj visoravni ima oko šezdeset centimetara snijega, a zavijani su svi lokalni putevi. Prekinuta je i nastava u Osnovnoj školi “Miloš Ždero“ u Novom Selu, jer đaci nisu mogli doći na nastavu.

Snijeg je izazvao probleme u snabdijevanju električnom energijom u planinskim selima gdje ima manjih kvarova na niskonaponskoj mreži. Dežurne ekipe mrkonjićke “Elektrodistribucije“ angažovane su na otklananju kvarova.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno sa snijegom.

Snijeg će tokom dana slabiti, i popodne će samo provijavati, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Dnevna temperatura vazduha iznosiće od minus četiri stepena na zapadu do tri na istoku i sjeveroistoku, na jugu do devet, a na planinama od minus pet stepeni Celzijusovih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )