FOTO: null

Nakon snijega koji je prije nekoliko dana zabijelio cijelu Krajinu, Prva osnovna škola u mjestu Pištaline u Bosanskoj Krupi, koju pohađa 160 djece, demolirana je. Krov je uništen, unutrašnjost škole natopljena vodom i snijegom, a prizori škole kao da dola

Usled snažnog nevremena praćenog jakim vjetrom i obilnim snijegom, koje je zadesilo opštinu Bosanska Krupa, došlo je do urušavanja krova područnog školskog objekta Prve osnovne škole u mestu Pištaline, zbog čega je nekoliko učionica u potpunosti natopljeno vodom i snegom, piše Klix.ba

- Četiri učionice su skoro u potpunosti uništene. Struja nam je upitna pa smo je isključili. Prema mom mišljenju, deca više ne bi smela ići u taj objekat, čak i da se popravi trenutno stanje. Jednostavno, sve bi se moglo urušiti - kaže Amir Velić, direktor škole.

On ističe da je stanje u školi užasno te da slike i ne pokazuju stvarno stanje, koje je mnogo gore.

- To je dotrajao i stari objekat iz 1928. godine, koji ionako nije bio funkcionalan za odvijanje nastave - kaže direktor Velić.

Oglasili su se i iz Saveta roditelja škole. Oni ističu da su uslovi za odvijanje nastave u ovom školskom objektu bili ispod svih standarda školovanja, zbog prisustva vlage, dotrajalih podova i nemogućnosti zagrejavanja u zimskim uslovima.

Napominju i da je 2006. godine započeta izgradnja novog objekta škole, no ni nakon 10 godina radovi nisu završeni. Roditelji sada zahtevaju hitan završetak izgradnje novog objekta škole.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )