FOTO: null

Iako je snijeg praktično okovao cijelu Republiku Srpsku, šef stručnog štaba bijeljinskog Radnika Nebojša Milošević zadovoljan je do sada urađenim u pripremom periodu, jer po njegovim riječima vremenske prilike ne utiču previše na plan priprema.

- Klub čini sve što je u mogućnosti da nam obezbijedi normalne uslove za rad. Treninge snage i izdržljivosti izvodimo na Gradskom stadionu, dok nam je za tehničko-taktičke treninge na raspolaganju teren sa vještačkom travom u etno-selu Stanišić iako je i on većim dijelom prekriven snijegom. Tokom zimske pauze klub je u okviru stadiona opremio mini-teretanu, tako da i sa tog aspekta odrađujemo planirano - naglasio je Milošević.

Trener Radnika uglavnom je zadovoljan fizičkom spremom sa kojom su prvotimci došli na okupljanje.

- Većina fudbalera je ispoštovala program koji im je pripremljen po završetku jesenjeg dijela prvenstva, pa su na prozivku došli u očekivanom fizičkom stanju. Mnogo važnije za mene je to što su svi igrači, osim Nenada Srećkovića i na duže vrijeme odsutnog Dušana Martinovića, u trenažnom procesu. Povrede su zaliječili Jovo Kojić i Željko Krsmanović. Malo kaskaju sa fizičkom spremom zbog prirode povreda iz kojih su izašli, ali će biti spremni za početak prvenstva. Srećković je imao problema sa leđima, trenutno završava terapije, pa ga sljedeće sedmice očekujem na treninzima - nastavio je Milošević.

Radnik u proljećni dio prvenstva ulazi jači za Edina Ademovića, Filipa Stojanovića, Domagoja Franića, Vladimira Bradonjića i Dragana Živanovića, a klub traga za još jednim pojačanjem na sredini terena.

- Za nove igrače je najbitnije da se brzo uklope u novu sredinu. Ademović je već igrao u Premijer ligi, Stojanović je imao vremena da se upozna sa klubom i igračima, a Franić je za ova četiri dana, koliko je sa nama, pokazao veliku želju da što prije postane dio tima. Bradonjić i Živanović su mladi momci koji svakako imaju kvalitet da nose dres Radnika, jer inače ne bi bili ovdje. U prvom dijelu sezone isticali smo se timskim duhom i odličnom atmosferom među igračima i cilj nam je da tako i ostane - dodao je Milošević.

Utakmice

Prvu prijateljsku utakmicu Bijeljinci će odigrati 28. januara protiv ekipe Budućnosti iz Banovića. Za 31. januar zakazan je susret protiv zvorničke Drine, a potom se ekspedicija Radnika seli na desetodnevne pripreme u tursku Antaliju, gdje će boraviti od 2. do 12. februara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )