FOTO: null

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija otežano u višim predjelima i preko planinskih prevoja, na kolovozima je ugaženi snijeg i led, a jak vjetar formira snježne nanose.

z Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju vozačima u Hercegovini na jake udare vjetra.

Zbog snježnih nanosa otežan je saobraćaj na dionicama Rogolji - Mliništa, Strojice - Novo Selo i Karanovac – Kneževo/Skender Vakuf - Turbe, Gacko - Tjentište i Ljubinje - Bileća.

Otežano se saobraća na dionicama Vlasenica - Han Pijesak i Ljubogošta - Mokro gdje je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na putnom pravcu Sokolac - Rogatica za šlepere i teretna vozila sa prikolicom obavezna je upotreba lanaca. I na svim ostalim dionicama koje vode preko planinskih prevoja za ovu kategoriju vozila se preporučuje upotreba lanaca.

Regionalni put Ulog - Klanci neprohodan je zbog snježne mećave i visokih smetova.

Na magistralnom putu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini upozoravaju se vozači na mogućnost obrušavanja snježnih lavina na kolovoz.

I dalje je potpuno obustavljen saobraćaj na dionicama Mliništa - Glamoč i Novo Selo - Kupres.

Iz Auto-moto saveza skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz posebno na pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac – Kneževo/Skender Vakuf - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Zbog izvođenja radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Јakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine, na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja na toj lokaciji.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Јohovac i Јohovac - Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog deminiranja terena povremeno dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Zbog nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru, na Graničnom prelazu Hum - Šćepan Polje nije moguć prelazak granice, dok je na graničnim prelazima Ilijino Brdo /Trebinje - Nikšić/ i Vraćenovići /Bileća - Nikšić/ zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )