FOTO: null

Na adresu naše redakcije danas je stiglo javno pismo ispred stranke „Snaga nove generacije“, upućeno gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću. Pismo vam u daljem tekstu prenosimo u cjelosti.

Poštovani gradonačelniče,

Obraćamo Vam se ispred stranke „Snaga nove generacije“, kao politički predstavnici mladih grada Bijeljine i Semberije, sa željom da utičemo na Vas i Vaše korake u predstojećem mandatu gradonačelnika. Sa velikom odgovornošću smo ušli u svijet politike i sa istom odgovornošću odlučili da našim građanima preporučimo Vas za gradonačelnka Bijeljine. Bez obzira što nismo dobili veliki broj glasova na izborima i što naša stranka nije postala parlamentarna, mi se osjećamo odgovorno, jer je upravo naših 500 glasova moglo da odluči drugačiji ishod u „trci“ za gradonačelnika. 

Apelujemo na Vas da Vam svaki dan počne i završi sa pitanjima: Šta  mogu za ovaj grad i stanovnike Semberije da uradim? Kako Bijeljina može da postane svijetla tačka regiona iz koje se niko neće seliti i u kojoj će se tražiti ležaj više za turiste, klupa više za studente? Kako da Semberija bude prvak u izvozu poljoprivrednih proizovda, centar regionalnih i evropski sportskih takmičenja, centar mira?

Podržali smo Vas jer smo od Vas očekivali podršku i saradnju. Prije svega smo Vas podržali jer ste, kao i nekoliko puta do sada, i ovaj put bili jaka kontra-teža vladajućem destruktivnom režimu Republike Srpske. Hajde da pokažemo ljudima da nismo pogriješili. Dajte primjer svim gradonačelnicima i načelnicima opština, ne samo u RS, nego u BiH i regionu. Imate Vi i uvijek ste imali dobrih rezultata iza sebe, ali možete mnogobolje, više i posvećenije.

Nemojte da budete čovjek naroda tako što ćete narod primati u kancelariju i samo saslušavati molbe i žalbe. Pokrenite se i sarađujte sa višim nivoima vlasti, ko god da su, idite u inostranstvo i dovedite investitore i menadžere koji će pomoći da se ovaj kraj razvija. Obratite pažnju na porodice palih boraca, na poljoprivrednike, na majke, na sportske i  školske talente, da ne bježe odavde i da se ne razočaravaju i u život i u našu zemlju. Ako Vlada ne želi da pogleda Bijeljinu, vi je nemojte ni čekati. 

Ne želimo da slušamo da ste pred penziju. Hoćemo da vidimo Miću Mićića na terenu naredne četiri godine, da svakih mjesec dana zakazujete konferenciju za štampu, da nam saopštite šta ste novo uradili za Bijeljinu, Semberiju i Republiku Srpsku. Znamo da je na svim nivoima vlasti rasprostranjeno stranačko zapošljavanje. Napravite u ovom mandatu izuzetak. Dajte šansu mladim ljudima koji ne žele politički da se angažuju i budu potrčci bilo kog predsjednika mjesnog odbora stranke, ljudi koji imaju ponos i znaju da cijene sebe i svoje znanje. Ne ubijajte u njima volju za životom tako što ćete ih degradirati i zapostavljati.

Shvatite ovo pismo konstruktivnom kritikom, jer ono to i jeste. Dobro, proaktivno i progresivno upravljanje Bijeljinom i Semberijiom nema alternativu, a i vremena za čekanje nema.

SNAGA NOVE GENERACIJE


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )