FOTO: noviglas.info

Bijeljina je za vikend bila stecište snagatora ovog dijela svijeta. Prvo powerlifting takmičenje ikada održano na ovim prostorima prevazišlo je očekivanja i organizatora i publike.

Veliki broj takmičara i ostavio je mnogobrojne posjetioce u čudu šta sve može podići ljudska snaga. Iako je u pitanju bilo takmičenje, stiče se utisak da je sam rezultat ostao u drugom planu. U prvom planu bilo je druženje, zabava, ali i upoznavanje publike sa sportom koji nije do sada predstavljen u našem gradu.

Ali, treba istaći barem dva nevjerovatna rezultata. Strahinja Ostojić je podigao u totalu 902.5 kilograma, što je treći najbolji rezultat na prostoru bivše Jugoslavije! Takođe, ostvaren je i jedan od najboljih rezultata na benču na ovim prostorima – Vladimir Bulatović je u toj kategoriji podigao nevjerovatnih 242.5 kilograma!

Organizatori, Klub dizača tegova, kako i njihovi prijatelji iz WPRF Srbija- Republika Srpska, svojski su se potrudili da svim učesnicima i posjetiocima predstave naš grad u najljepšem svjetlu. 

Tu su bila sada već prepoznatljiva lica koja se vezuju za ovaj sport, a naravno da je takmičenju prisustvovao i Ervin Katona, zaštitno lice organizacije WPRF Srbija – Republika Srpska. 

Ako je ovo takmičenje zamišljeno kao generalna proba za ono glavno, još veće takmičenje koje će se u Bijeljini održati u aprilu sljedeće godine, može se reći da su organizatori u potpunosti “položili ispit”. Imajući u vidu njihovu energiju, gostoprimstvo i profesionalizam, nema sumnje da nas za nekoliko mjeseci očekuje još jedan spektakl.

Sigurno je da će im pomoći i to što su bogatiji za iskustvo organizacije ovako velikog takmičenja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )