FOTO: null

Vest o smrti Amele Mahalbašić (19) iz Turbeta kod Travnika, koja je radila u fabrici Fortitudo Travnik, juče je potresla Bosnu i Hercegovinu.

Njen brat Amel Mahalbašić je izjavio da je Amela doživela srčani udar te da je na poslu imala normalne uslove rada, piše Klix.ba U javnosti su se juče pojavile informacije kako je Amela zatražila pomoć lekara zbog smrzavanja tokom rada u fabrici, a iako se sumnjalo da je uzrok smrti hladnoća, odnosno loši uslovi na poslu, iz policije su demantovali navode, kazavši da je reč o prirodnoj smrti.

- Poslednjih nekoliko meseci Amela se žalila na otežano disanje prilikom hodanja, a u poslednje dve ili tri sedmice je spominjala da se često umara. Nije išla lekaru, jer nije smatrala da je nešto ozbiljno -  ispričao je Amelin brat i dodao da je Amela u fabrici radila od juna prošle godine.

Ispričao nam je da je netačna informacija da je Amela imala otežane uslove rada na poslu te da je radila u normalnom okruženju.

- Uslovi rada su bili normalni, radim u kompaniji koja je pored njene, tako da znam. Obe kompanije imaju grijanje, a njena ima desetine presa koje rade na paru, tako da je u tom prostoru konstantno toplo - pojasnio je brat preminule Amele.

Naveo je, takođe, kako niko od ostalih radnika juče nije tražio lekarsku pomoć i žalio se na smrzavanje tokom rada.

-Niko se nije žalio. U 6.45 sati sestra je doživela srčani udar, a u 7.40 sati svi radnici su bili kući. Dobili su slobodan dan zbog šoka koji su doživeli - ispričao je Amel Mahalbašić.

Ranije su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUPSBK) kazali da je radnica došla na posao te da je nakon što joj je pozlilo prevezena u bolnicu gde je preminula prirodnom smrću.

Dženaza-namaz preminuloj Ameli Mahalbašić i sahrana biće obavljeni danas na groblju u Vlahovićima u mestu Turbe kod Visokog u 12 sati i 30 minuta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )