FOTO: null

U Bijeljini je večeras otvorena manifestacija „Svetosavski dani 2016“ tokom koje će 400 učenika osam osnovnih škola u gradskom Centru za kulturu prikazati publici znanje i talente.

Školska slava Sveti Sava prvi put se u Bijeljini obilježava na ovakav način, a četiri naredne večeri predstavljaće se po dvije osnovne škole u terminima od 17.00 i 19.00 časova. 

Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i Aktiv direktora osnovnih škola, uz podršku Gradske uprave. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da manifestacija ima i takmičarski karakter i da će najbolja škola, prema ocjeni stručnog žirija, biti nagrađena besplatnom ekskurzijom za 50 učenika. 

"Svetosavske dane" otvorili su nastupi osnovaca iz škola "Vuk Karadžić" i "Sveti Sava" koji su izveli dramske komade, recitale i muzičke tačke. 

Među učesnicima prve večeri je i Pinkova "zvjezdica" iz prošle sezone Valentina Mec. 

Direktor Centra za kulturu LJiljana Erkić rekla je novinarima da je ideja za ovu manifestaciju potekla nakon uspješnog prošlogodišnjeg nadmetanja tri srednje škole u gradu pod nazivom "Udahni kulturu". 

Prema njenim riječima, cilj manifestacije je da okupi što više djece i mladih talentovanih ljudi. 

Predsjednik Aktiva direktora bijeljinske regije Milica Perkov izrazila je nadu da će manifestacija osnovnih škola "Svetosavski dani" prerasti u tradiciju i biti sve masovnija. 

Program se održava do 30. januara u Centru za kulturu "Semberija", a ulaz za posjetioce je besplatan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )