FOTO: InfoBijeljina

Gradski menadžer Bijeljine Miloš Stevanović izjavio je da se smanjuje priliv migranata u grad, s obzirom na pojačano prisustvo policije na granicama, a očekuje se i promjena rute migranata u narednom periodu.

Stevanović, koji je član Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata, rekao je da je u Bijeljini danas zatečeno 15 novih ilegalnih migranata koji su predati inspektorima za strance na dalje postupanje.

On je naveo da su, prema podacima Koordinacionog tijela, do sada u Republici Srpskoj pronađena 2.852 migranta.

– S obzirom na to da je ovo informacija od prije nekoliko dana, može se reći da se bližimo broju od 3.000 migranata u Srpskoj – rekao je Stevanović, dodajući da je najviše migranata pronađeno na području Bijeljine, Zvornika, Trebinja, Banjaluke, Gradiške, Foče, Doboja, Mrkonjić Grada i Istočnog Sarajeva.
Stevanović je rekao da su Vlada RS i Gradska uprava Bijeljina kontaktirane od nekoliko diplomatskih misija zemalja iz kojih dolaze migranti.

– Ambasada Indije je ponudila da svoje državljane, koji se zateknu na teritoriji Republike Srpske, vrati o svom trošku prvim letom u Indiju – naglasio je Stevanović.

Na teritoriju BiH do sada su ušla ukupno 12.753 migranta, a najviše ih je iz Pakistana, Sirije, Irana, Iraka i Avganistana.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )