FOTO: InfoBijeljina.com

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta ograničio je danas rad privrednih subjekata do 19 časova i naredio zabranu kretanja u narednih 15 dana od 22 do 5 časova radi sprečavanja širenja zaraze virusom korona.

Do 19 časova ograničava se rad privrednim subjektima, osim onim koji su izuzeti od naredbe, kao i rekreativne aktivnosti u zatvorenom prostoru, a zabranjeno je i svako organizovano okupljanje sa muzikom uživo, di-džejevima i slično.
 
Prema osobama koje se budu ponašale suprotno propisane naredbe Policija distrikta će postupati u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.
 
Štab je donio naredbu da se sva putnička vozila organa javne uprave stave na raspolaganje Zdravstvenom centru Brčko za prevoz pacijenata pozitivnih na virus korona, saopšteno je iz Vlade Brčko distrikta.
 
Nalaže se obavezno nošenje zaštitne maske /prekrivena usta, nos i brada/ u zatvorenim prostorima, a na otvorenom prostoru u grupi od dva ili više lica i da održavaju distancu od dva metra, osim članova užeg domaćinstva.
 
U ugostiteljskim objektima na području Brčko distrikta dozvoljeno je da mogu biti maksimalno dvije osobe za jednim stolom, a ukoliko su iz istog domaćinstva maksimalno do četiri osobe.
 
Štab je na današnjoj sjednici odlučio da se naredne sedmice obustavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola na teritoriji Brčko distrikta za učenike od 6. do 8. razreda osnovnih škola i za učenike 1. do 3. razreda srednjih škola.

Za ostale učenike osnovnih i srednjih škola nastavlja se odvijanje vaspitno-obrazovnog rada, prenose mediji.
 
Prema novoj odluci, dozvoljava se tokom trajanja zabrane kretanja rad dežurnih apoteka i benzinskih stanica samo u dijelu koji se bavi točenjem goriva i rad privrednih subjekata koji se bave proizvodnjom.
 
– Odredbe stava 1 ovog člana ne primjenjuju se na zaposlene koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti u vezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog korona virusa, kao i zaposleni u pravnim licima u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama – navedeno je u naredbi.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )