FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Pet lica je u proteklih devet mjeseci poginulo u saobraćajnim nesrećama na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina, rečeno je Srni u ovoj upravi.

Prema podacima policije, prošle godine je u istom periodu u saobraćajnim nesrećama poginulo 14 lica, a manji je i broj teško povrijeđenih u udesima, kojih je u devet mjeseci ove godine bilo 55, u odnosu na lani kada ih je bilo 65.

Za devet mjeseci na području Policijske uprave Bijeljina dogodilo se 908 saobraćajnih nezgoda, najviše u ulicama u naseljima - 422, dok se na magistralnim putevima dogodilo 277 udesa.

U ovim saobraćajnim nezgodama učestvovala su 1.404 putnička automobila i 140 teretnih vozila.

Među licima koja su uzrokovala saobraćajne nezgode najbrojniji su mladi vozači - njih 225 životne dobi od 21 do 31 godine.

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, u 154 slučaja, je nedržanje odstojanja, a neprilagođena brzina u 119 saobraćajnih nezgoda.

Najviše saobraćajnih nezgoda dogodilo se četvrtkom - 166, češće su tokom dana kada ih je evidentirano 628, nego u noćnim časovima kada su se dogodile 282 nezgode, a udesi su češći na suvom kolovozu, kojih je evidentirano 717, nego na mokrom – 160 saobraćajnih nezgoda.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )