FOTO: null

Broj krivičnih djela na području Policijske uprave /PU/ Bijeljina smanjen je za osam odsto i u proteklih devet mjeseci u ovoj regiji nije bilo ubistava niti teških krivičnih djela, izjavio je danas načelnik bijeljinske PU Žarko Ćosić.

Ćosić je rekao na konferenciji za novinare da su rezultati devetomjesečnog policijskog rada zadovoljavajući. 

Načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je da je u ovom periodu evidentirano 818 krivičnih djela za koje je tužilaštvima prijavljeno 641 lice, od kojih su 42 maloljetnika. 

Prema njegovim riječima, djela imovinskog kriminala u padu su za 13 odsto, dok je broj teških krađa manji za 29 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

Rasvijetljenost krivičnih djela na području PU Bijeljina je 71 odsto. 

Kovrlija je rekao da su za djela u oblasti zloupotrebe droga prijavljena 33 lica. 

U borbi protiv privrednog kriminala PU Bijeljina je u proteklih devet mjeseci podnijela izvještaje protiv 49 lica koja su pričinila ukupnu materijalnu štetu veću od 2,5 miliona maraka. 

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je da je u ovom periodu evidentirano 529 prekršaja javnog reda i mira, među kojima su i dalje najzastupljenije tuče i fizički napadi, a zabilježeno je i 59 slučajeva ometanja rada službenih lica. 

Među 538 izvršilaca ovih prekršaja je sedam maloljetnika. 

Terzić je naveo da su mjesta na kojima se najčešće krši javni red i mir trgovi, ulice i ugostiteljski objekti i to od 22.00 do 2.00 časa iza ponoći, a vodeći uzroci su netrpeljivost.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )