FOTO: InfoBijeljina.com

Na području Policijske uprave Bijeljina u maju je evidentirano 79 krivičnih djela, što je u odnosu na isti period prošle godine smanjenje za šest odsto, izjavio je načelnik ove uprave Žarko Ćosić.

"Za ova krivična djela nadležnim tužilaštvima podneseno je 86 izvještaja protiv 65 lica, od kojih je sedam maloljetnika i 16 povratnika u izvršenju krivičnih djela", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada Policijske uprave Bijeljina za maj. 

On je naveo da je šamačka policija rasvijetlila pet krivičnih djela iz 2014. i 2015. godine, te da su pripadnici Policijske stanice Bijeljina dva riješili osam krivičnih djela teške krađe koja su izvršena u vikendicama na području naselja Amajlije i Popovi, gdje je, po izjavama oštećenih, pričinjena materijalna šteta u iznosu višem od 10.000 KM. 

"Slobode je lišen muškarac čiji su inicijali M.V. /28/ iz Bijeljine, koji je od ranije poznat policiji. On je od 17. aprila do 3. maja izvršio krivična djela protiv imovine, te je otuđivao predmete koje je pronalazio u vikendicama, da bi ih prodavao na području Lončara", naveo je Ćosić. 

Navodeći da su pripadnici Policijske stanice Bijeljina rasvijetlili u maju sedam teških krađa i tri krađe, koje su izvršena provalama u kuće i stanove iz kojih je uglavnom otuđivan novac i zlatni nakit, Ćosić je istakao da je nadležnom tužilaštvu prijavljeno osam izvršilaca ovih djela, od koji su tri državljani Srbije, a jedan Crne Gore. 

On je dodao da je brzom intervencijom policije rasvijetljeno i razbojništvo na štetu Šparkase banke. 

Policijski službenici, kaže Ćosić, i dalje aktivno rade na rasvjetljavanju krivičnih djela protiv imovine na području Lopara, Šamca i Pelagićeva, te će u narednom periodu protiv grupe lica biti dostavljen izvještaj tužilaštvu. 

"S obzirom na to da je pred nama početak sezone godišnjih odmora, apelujem da građani adekvatno zaštite svoje domove da bi umanjili rizik od krađa", rekao je Ćosić. 

Načelnik Krim-službe Policijske uprave Bijeljina Srđan Gajić rekao je da u maju zabilježeno povećanje rasvijetljenosti krivičnih djela, te da je u oblasti opšteg kriminaliteta od 69 krivičnih djela 50 riješeno. 

Gajić je naveo da su maju rasvijetljene tri krađe automobila i da su u sva tri slučaja vlasnici ostavljali ključeve u automobilima. 

Načelnik Sektora policije Stjepan Terzić izjavio je da je maju evidentirano 56 narušavanja javnog reda i mira, a u istom periodu lani 67 ovakvih prekršaja, što je za manje za 16,4 odsto, dodavši da nije zabilježano narušavanje javnog reda i mira gdje je učestvovalo pet i više lica. 

Inspektor za saobraćaj u Policijskoj upravi Bijeljina Radenko Knežević rekao je da je u maju ukupno evidentirano 106 saobraćajnih nezgoda, što je za 10 manje u odnosu na isti period prošle godine, pri čemu jedna sa teškim povredama, 24 sa lakim povredama i 83 sa manjom materijalnom štetom. 

On napominje da nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom, dok su u maju prošle godine evidentirane tri. 

"U maju je evidentirano 3.039 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je povećanje za 35 odsto, iz saobraćaja je isključen 221 vozač zbog vožnje pod dejstvom alkohola, što je za 127 odsto više u odnosu na maj prošle godine, a zbog opijata i psihoaktivnih lijekova isključeno je devet vozača, što je više za 200 odsto", rekao je Knežević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )