FOTO: null

Zbog osnova sumnje da je kao ovlaštena predstavnica sarajevske mikrokreditne organizacije "Mikra" pronevjerila veći iznos novca u Brčkom, Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Nine Radenković (35).

Ona se tereti da je u protekle dvije godine radeći kao službenica u Mikrokreditnoj fondaciji "Mikra" u Brčko Distriktu plasirala oko 40.000,00 KM kredita, a pri obročnom vraćanju novca gotovo polovinu tog iznosa zadržala za sebe.  

Njoj je stavljeno na teret da je po osnovi dvadeset i jednog ugovora o kreditu s fizičkim osobama plasirala 38. 500 KM, a prilikom njihovog vraćanja za sebe je prisvajala uplate stranaka u pojedinačnim iznosima od 300 do 1 600 KM.

Rezultati istrage pokazuju da je postupajući na takav način optužena protupravno prisvojila novac povjeren na radu u pravnom subjektu u ukupnom iznosu od 18.300 KM, navodi se u saopštenju iz brčanskog Tužilaštva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )