FOTO: null

Prvi put etno selo „Stanišić“ u Bijeljini bio je domaćin fudbalskim kontrolorima, sudijama i delegatima koji su uzeli učešće na redovnim seminarima u organizaciji FSRS .

Dvadesetak dana prije nastavka proljetnog dijela fudbalskog prvenstva, službena lica, saveznih i nižih rangova su došli na edukaciju iz pravila fudbalske igre a nakon toga su i pristupili polaganju testova .

Kakav je značaj seminara  za kontrolore i kakve rezultate su postigli učesnici rezimirao je Radoslav Kapor , predsjednik sudijske komisije FSRS.

- Seminar se održava  u redovnom terminu  dva puta godišnje. Odziv je bio maksimalan i nadam se da će preostale kategorije opravdati prisutnost. O rezultatima ne mogu govoriti jer stručna komisija ima obavezu da podnese izvještaj o  edukativnosti kontrolora  koji se zanimaju  pomenutom  materijom . Na seminaru smo posebno ukazali  da će na kraju sezone doći do smanjenja ligaških takmičara  u saveznom  rangu takmičenja što će iziskivati i korekcije na listama službenih lica pomenutih takmičenja. Svima se pruža šansa da postupaju po pravilima FIFA kako bi bili što uspješniji  a time zadržali pozicije koje imaju. Naj kvalitetniji  će  napredovati  u obavljanju  dužnosti  a službena lica koja ne budu na nivou potrebnog znanja moraju prihvatiti činjenicu da više neće vršiti ulogu kontrolora na rangu koji su do sada obavljali -  kaže Kapor.

Današnjem  seminaru pored stručne komisije saveza su prisustvovali i podpredsjednik FSRS Milorad Sofrenić  i rukovodilac odjelenja za sudije i kontrolore FS BiH. Salem Prolić.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )