FOTO: null

Košarkaški klub Bosna doživljava možda i svoje posljednje dane. Milionski dugovi i kazne iz FIBA-e prijete bosanskohercegovačkom sportskom brendu, koji je nekada bio sinonim za vrhunac sportskih dostignuća i profesionalizam, a danas gotovo svi od njega ok

Godina je 1979. Košarkaški klub Bosna je na krovu Evrope. Klub je ostvario do tada najveći uspjeh jugoslovenske košarke osvajanjem klupskog šampionata Evrope predvođen sjajnom generacijom košarkaša na terenu, ali i usmjerenim i kvalitetnim radom članova uprave. Od te veličanstvene pobjede prošlo je 37 godina.

Milionski dugovi, koji su se godinama gomilali danas dolaze na naplatu i sve je manje izgleda da će nekada sportski gigant uspjeti preživjeti i nastaviti tradiciju koja traje od 1951. godine. Već nekoliko godina KK Bosna je pod zabranom dovođenja pojačanja u vlastite redove koje je sankcionisala FIBA, što je Bosna anulirala spajanjem sa KK Royal, sve do prije 3 dana, kada je FIBA sankcionisala i KK Royal.

Iz Royala tvrde da su na ovaj potez bili primorani prestrogim pravilima FIBA-e, koja bi mogla u dogledno vrijeme dugovanja KK Bosna prenijeti na Royal.

Sve je kulminiralo kada je na na naplatu došao neriješeni dug prema bivšem igraču ovog kluba Nikoli Vučuroviću, koji će, prema svemu sudeći biti posljednji ekser u kovčegu košarkaškog kluba koji je nekada Evropom žario i palio, a danas očekuje da bude isključen sa aparata za održavanje života.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )