FOTO: null

Ubica sa ulica Londona bio je inspiracija za knjige i filmove, ali je njegov identitet nepoznat do danas: Dvadesettrogodišnji berberin iz Poljske svirepo je ubijao žene na ulicama Londona u Viktorijansko doba?

Naučnici sa Univerziteta Džon Mor u Liverpulu tvrde da su otkrili identitet serijskog ubice koji je davne 1888. godine usmrtio 5 žena. Nakon što su ispitali DNK sa novootkrivenog dokaza - krvavog šala koji je pripadao ubijenoj Ketrin Edous, više nema misterije - pravo ime i prezime Džeka Trbosjeka je Aron Kominski, berberin iz Poljske, star 23 godine. Svoje otkriće naučnici su podijelili u Dnevniku Forenzičkih Nauka.

„Prvi put smo sistematično opisali analizu na molekularnom nivou, sa jedinog preostalog fizičkog dokaza pripisanog Džeku Trbosjeku. Na istoj tkanini pronađeni su DNK profili obje ličnosti - ubice i žrtve, što pojačava statističku vjerovatnoću identifikacije i potvrđuje autentičnost šala” objasnili su naučnici.

Šal je pronađen pored Ketrin Edous, prekriven mrljama za koje se vjerovalo da vode porijeklo od njene krvi. Biznismen Rasel Edvards otkupio je šal na aukciji 2007. godine, kada ga je predao naučnicima. Prve rezultate istraživanja šala izložio je Dr Džari Luhelejnen 2014. godine, koji navodi Arona kao potencijalnog ubicu. Međutim, ostali naučnici su ovo otkriće proglasili „đubretom”, smatrajući da je napravio grešku u nomenklaturi u svojoj analizi.

Aron Kominski živjeo je u Grinfild Ulici, na adresi udaljenoj oko 180 metara od mjesta na kom je usmrtio svoju treću žrtvu - Elizabet Strajd. Živjeo je sa dva brata i sestrom.

Ketrin Edous ubijena je u noći 30. septembra, 1888. godine u dijelu Londona koji se naziva Vajtčepl, a ona je bila druga žrtva iste noći kada je, samo sat vremena prije, Džek Trbosek presjekao grlo Elizabet Strajd. Ketrin je izvađena materica i bubrezi, a obrazi su joj isječeni.  

Preostale tri žrtve misterioznog ubice su Meri En Nikols, Eni Čepmen i Meri Džejn Keli. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )