FOTO: null

Košarkaške reprezentacije Španije i Slovenije izborile su polufinale Evropskog prvenstva u košarci, nakon što su bili bolji od Njemačke, odnosno Letonije.

Fantastičnu košarkašku predstavu pružili su selekcije Slovenije i Letonije u četvrtfinalu Eurobasketa, a konačan rezultat glasio je 103:97. 

Četiri minute pred kraj susreta, činilo se da će Letonija napraviti preokret, stigla je na minus četiri poena, pa onda i na minus jedan - ali je tim Slovenije predvođen Dončićem i Dragićem uspio izvojevati pobjedu u jednoj od najboljih utakmica ovogodišnjeg Eurobasketa

Kristaps Porzingis bio je najefikasniji igrač susreta sa 34 poena, Dragić je pogodio 26 kod pobjednika, a poen više je upisao Dončić.

Randolph i Prepelić su dali značajan doprinos pobjedi Slovenije sa 16, odnosno 15 poena, a Bertans je kod poraženih ubacio 23 poena.

Košarkaška reprezentacija Španije u četvrtfinalu Eurobasketa u Istanbulu savladala je selekciju Njemačke rezultatom 84:72 i tako izborila polufinale.

Njemačka je odlično otvorila meč, te su u prvih deset minuta bili bolji sa 19:16.

Španci su se već u drugoj četvrtini uspjeli vratiti u igru, slavivši sa 18:14, pa su na na odmor otišli s prednošću 34:33.

Španski košarkaši su i u trećoj dionici nastavili dominirati, te su slavili sa 31:20.

Posljednja četvrtina je završena 19:19, čime su Španci sačuvali prednost za konačnih 84:72 i plasman u polufinale.

Najefikasniji u ekipi Španije je bio Marc Gasol sa 28, dok je kod Nijemaca Dennis Schroder upisao 27 poena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )