FOTO: null

Košarkaši tuzlanske Slobode rutinski su savladali bijeljinski Građanski u 5. kolu Lige 12 sa 89:68. Susret je igran u maloj dvorani Mejdan.

Utakmica je bila do posljednjih trenutaka neizvijesna.

Sloboda je predvođena odličnim Hasandićem utakmicu otvorila sa 7:0, ali su se gosti trznuli i uhvatili rezultatski priključak.

Na prvi dvominutni predah otišli se kod rezultata 24:20. Dugo je na semaforu stajao rezultat 28:26. Međutim, u posljednja tri minuta prvog poluvremena domaći lome otpor gostiju i sa +14 odlaze u svlačionicu.

Ispostavit će se da će to biti nedostižna prednost za goste tako da je Sloboda rutinski utakmicu privela kraju za treću pobjedu u prvenstvu.

Hasandić je potsjetio na partije od prošle sezone, postigao je 28 poena i bio izuzetno raspoložen. S druge strane Vranić je postigao 23 poena.


SLOBODA – GRAĐANSKI 89:68

SLOBODA: Radić, Omerbašić, Ahmedić, Hasandić 28, Sekulović 11, Latifčić 9, Džambić, Tanasilović 17, Čerkezović 3, Jovanović 5, Muratović 7, Sarajlić 9. Trener: Mićanović.

GRAĐANSKI: Šarić 8, Vranić 23, Radovanović, Bogdanović 13, Erkić 11, Milosavljević 6, Trikić, Kolaković, Torbica 2, Milošević 2, Simić 3, Mičić. Trener: Bašović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )