FOTO: null

Poslije uspješne jeseni koju su završili na četvrtom mjestu Premijer lige BiH, pred fudbalerima Radnika je preostalih 12 kola u kojima žele da potvrde dobre rezultate, ali i prvi put izbore plasman na međunarodnu scenu.

- Tri ekipe koje su pred nama i dvije ispod nas, to je pet najboljih timova u ligi. Ako uspijemo da razdvojimo te ekipe u dva dijela, to će onda biti nevjerovatan uspjeh. Naše četvrto mjesto nije slučajno. Mukotrpno smo radili. Nemamo nikakav imperativ, imamo najteži raspored, gostujemo izuzetno teškim ekipama, pred nama su paklene utakmice u gostima i po meni bilo bi iznenađujuće ako ostanemo četvrti na kraju - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović.

Osim šampionata Bijeljinci se bore još na dva fronta. U Kupu Republike Srpske stigli su do polufinala, dok ih u četvrtfinalu Kupa BiH očekuje dvomeč sa federalnim prvoligašem Radničkim iz Lukavca. - U četvrtfinalu više nema loših ekipa.

Izvukli smo Radnički koji je protivnik za svako poštovanje, ali mi smo favoriti i od toga ne bježimo. Kroz ovo takmičenje vidimo šansu da se plasiramo na međunarodnu scenu.

Što se tiče Kupa Srpske, još ne znamo ko će nam biti rival u polufinalu, ali u sva tri takmičenja želimo postići što više - nastavio je Petrović.

Fudbalere Radnika u subotu sa početkom od 14 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini očekuje proljećna premijera protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.

- Iako su debitanti u eliti, tokom jesenjih bitki su se pokazali kao tvrd orah. Međutim, znamo naš cilj i idemo po sva tri boda - dodao je Petrović.

Pojačanja Strateg Bijeljinaca Slavko Petrović osvrnuo se na pojačanja, koja su stigla u redove Radnika. - Mladen Zeljković je imao dužu pauzu, pripreme je obavio ispod prosjeka, tako da njegov povratak na teren očekujem tek u drugom ili trećem kolu.

Sa Jocom Stokićem sam izuzetno zadovoljan, trudi se, želi i on sam da pokaže da je ono u Željezničaru bila samo loša epizoda. Nenad Srećković je takođe obavio kvalitetno pripreme, a Dejanu Jankoviću treba određen period za povratak u pun trenažni proces.

Aleksandar Glišić je pokazao da je talenat i igrač za budućnost Radnika i nadam se da ćemo do ljeta uspjeti da od njega napravimo puno ozbiljnijeg igrača nego što je sada - rekao je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )