FOTO: null

Bijeljina - Šef stručnog štaba bijeljinskog Radnika Slavko Petrović pred revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope spušta loptu na zemlju i smatra da njegova ekipa nije favorit.

Bijeljinci su se iz Bugarske vratili sa remijem bez pogodaka, ali Petrović ističe da je Beroe i dalje blagi favorit.

- Iako smo u prvom susretu uspjeli da ostanemo neporaženi u Staroj Zagori, smatram da su Bugari i dalje u prednosti, ali ne u onolikoj kao prije prvih 90 minuta. Smatram da su šanse u ovom trenutku 55:45 u korist našeg rivala, ali to ne mora ništa da znači - naglasio je Petrović.

On je istakao da je atmosfera u ekipi odlična i da je to u ovom trenutku možda i najveći adut Radnika.

- Poslije korektno odrađene utakmice u Bugarskoj više smo nego zadovoljni, ali i dalje smatram da je Beroe za 30 do 40 odsto kvalitetnija ekipa od Radnika. Taj njihov kvalitet možemo nadoknaditi borbenošću i željom za uspjehom. Ne smijemo srljati, jer svaka greška može nas odvesti u ambis. Svjesni smo da ako primimo gol, moramo dati dva za prolaz, a to bi bilo veoma teško - nastavio je Petrović.

Kormilar Bijeljinaca je naglasio da će na put voditi istih 20 igrača kao i u Staru Zagoru, a da će nekoliko časova prije početka susreta odlučiti kojih će 18 biti u zapisniku.

- Učinjeno je sve da se oporavi Ivan Jakovljević, ali on još nije potpuno spreman i, nažalost, na njega ne mogu da računam. Šta je, tu je, siguran sam da će oni kojima ukažemo povjerenje dati sve od sebe da obezbijede plasman u drugu rundu - istakao je Petrović.

Bijeljinci put Banjaluke, gdje će u četvrtak od 18 časova ugostiti Beroe, kreću jutros u devet časova.

- Kao što je poznato, bićemo smješteni u hotelu "Ćubić", a danas poslijepodne imaćemo trening ili na stadionu Sloge u Trnu ili u Laktašima. U Banjaluku danas treba da stignu i Bugari, koji će biti smješteni u hotelu "Bosna". Ekipa iz Stare Zagore sutra od 18 časova imaće trening na Gradskom stadionu, dok ćemo mi na istom mjestu trenirati poslije njih, odnosno od 19.30 časova - naglasio je Petrović.

Svjestan je da njegova ekipa neće možda imati preveliku podršku sa tribina.

- Igramo 250 kilometara od Bijeljine, a realno Radnik nije klub koji iza sebe ima veliku armiju navijača. Međutim, sigurno ćemo imati više pristalica nego u Bugarskoj, gdje je uz nas bilo sedam navijača. Nadam se da će evropska utakmica probuditi interesovanje i kod Banjalučana, jer smatram da kao jedini reprezent fudbala Republike Srpske u Evropi treba da imamo veliku podršku sa tribina - dodao je Petrović.

Putovanje

Generalni sekretar Radnika Nebojša Tomić naglasio je da još ne raspolože podacima koliko će Bijeljinaca doći na Gradski stadion u Banjaluku da podrži svoje ljubimce.

- Neke tačnije podatke trebalo bi da imamo tek večeras, kada će se znati koliko autobusa će krenuti put najvećeg grada Srpske - rekao je Tomić.

Zeljković

Iskusni Mladen Zeljković se zimus vratio u redove Radnika i brzo se ustalio u odbrani Bijeljinaca.

- Šanse za prolaz su podjednake poslije prve utakmice, ali je sigurno da je Beroe i dalje favorit. Utakmica u Banjaluci biće drugačija od prvog susreta, a mi moramo biti dosta oprezni i ne dozvoliti im da nametnu svoj ritam. Jedno je sigurno, daćemo sve od sebe da se plasiramo u drugo kolo i tako još više proslavimo naš klub i grad Bijeljinu - rekao je Zeljković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )