FOTO: null

Uspjeli smo za godinu i po dana da napravimo veliki rezultat, ali na ovom nećemo stati, želimo još više i bolje.

Izjavio je ovo šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović, koji vjeruje da će se Bijeljinci na kraju ove sezone prvi put radovati plasmanu na međunarodnu scenu.

- Kada sam početkom septembra 2014. godine preuzeo klub, bili smo poslije šest odigranih kola na posljednjem mjestu sa samo jednim bodom. Uspjeli smo da se na kraju te sezone izvučemo i ove godine smo naprosto zablistali - naglasio je stručnjak koji je trenerski hljeb "pekao" u Njemačkoj.

Devet kola prije kraja šampionata Radnik je na petom mjestu premijerligaške tabele, obezbijeđen je plasman u polufinale Kupa BiH, ali i polufinale Kupa Republike Srpske.

- Nećemo odustati od nijednog fronta. Guraćemo, pa dokle izdržimo, a vjerujem da će to biti do kraja. Fizički smo najpripremljeniji od svih 16 premijerligaša, a jedini naš problem mogao bi da bude što na raspolaganju imamo samo 20 igrača. Ipak, vjerujem da možemo izboriti plasman na evropsku scenu - nastavio je Petrović.

Posljednji u seriji dobrih rezultata ostvaren je u Kupu BiH, gdje su Bijeljinci poslije dvomeče eliminisali prvoligaša Federacije BiH Radnički iz Lukavca.

- Već poslije prvog susreta koji smo dobili na gostovanju sa 2:0 bilo je jasno da smo na korak od polufinala što je istorijski uspjeh Radnika. Zato sam u revanšu pružio priliku svim raspoloživim snagama. Neki od tih igrača su šansu iskoristili, neki ne, ali je bilo bitno da i oni odigraju utakmicu - izjavio je Petrović.

Uz Radnik u polufinale su se plasirali još Sloboda, Široki Brijeg i Željezničar.

- Svaka od ove četiri ekipe ima šansu da i kroz prvenstvo, ali i kroz Kup obezbjedi plasman na međunarodnu scenu. Zato, ne želim da razmišljam o rivalu u polufinalu. Koga god da dobijemo, moramo biti spremni - istakao je 58-godišnji stručnjak.

Po njegovim riječima u igri za titulu ostala su samo dva kandidata, Sloboda i Zrinjski.

- Tuzlaci su za mnoge bili iznenađenje, ali ne i za mene, jer odavno govorim da će Sloboda biti šampion. Zrinjski gura možda i bolje od očekivanog i ovaj dvojac je jedini u igri za prvo mjesto. Široki Brijeg, Sarajevo, mi, ali i Željezničar, koji je sjajno započeo proljeće borićemo se za treće mjesto i siguran sam da ne možemo ugroziti ni Slobodu, ni Zrinjski - nastavio je Petrović.

U naredna dva kola trener Bijeljinaca očekuje svih šest bodova.

- Već sutra gostujemo otpisanoj Drini i sve sem naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Potom slijedi reprezentativna pauza od 14 dana, koju ćemo iskoristiti da se osvježimo i onda dočekujemo Travnik. Sa tih šest bodova ostaćemo i dalje u samom vrhu, a onda nam u sedam posljednjih kola slijedi paklen raspored - zaključio je Petrović.


Sarajevo

Strateg Bijeljinaca Slavko Petrović ne želi da komentariše pisanja pojedinih medija da se nalazi na meti Uprave Sarajeva da sjedne na klupu tima sa "Koševa" poslije odlaska Miodraga Ješića.

- Jedina istina u ovom trenutku je da me niko iz Sarajeva nije kontaktirao, tako da o tome ne vrijedi puno ni govoriti. Ne osvrćem se na eventualne spekulacije medija, jer je u jednom trenutku na klupi "bordo" tima Krunoslav Jurčić, u drugom sam ja, u trećem Vlado Jagodić i četvrtom neko drugi. Trenutno sam u Radniku i radu sa Bijeljincima sam maksimalno posvećen - naglasio je Petrović.


Slavija

Po riječima kormilara Radnika bitka za opstanak postala je veoma zanimljiva.

- Otpisani su već odavno Velež i Drina, po meni još Rudar Prijedor i Travnik, dok se Borac i Olimpik još mogu nadati opstanku. Od ekipa iznad crte iako je trenutno osma najugroženija je Slavija, koja ima jako težak raspored. U ovom trenutku ispod nje su Mladost i Vitez, ali smatram da će se ova dva klupa spasti. Sve u svemu biće veoma uzbudljiva završnica - rekao je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )