FOTO: null

Uz zvuke sirene, istaknute srpske zastave i povike ,,Srbija, Srbija,, građani Srbije, Republike Srpske i Crne Gore proslavili su sinoć pobjedu zlatnih vaterpolista Srbije. Večeras u 20 časova doček vaterpolista ispred Skupštine grada Beograda.

Slavlje je bilo organizovano u Beogradu, Kosovskoj Mitrovici, Banjaluci, Herceg Novom i desetinama gradovima Srbije i regiona.

U Banjaluci se tradicionalno proslavlja svaka pobjeda sportista Srbije na značajnim takmičenjima.

Centrom Banjaluke, uz zvuke sirene i istaknute srpske zastave i povike "Srbija, Srbija", proslavljana je pobjeda srpskih vaterpolista.

U centru Beograda građani su prilikom proslave blokirali Makedonsku licu i u veseloj atmosferi, bez incidenata, skandirali izabranicima selektora Dejana Savića.

Veliki broj ljudi nosio je zastave i šalove Srbije, dok su se konstantno čule sirene automobila.

Pobjeda vaterpolista Srbije u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju protiv Hrvatske proslavljena je i u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Odmah nakon završetka meča oglasile su se sirene automobila koji su kružili glavnim gradskim ulicama, a građani su na taj način pozdravili svestske vaterpolo šampione.

Slavilo se u kafićima u Kosovskoj Mitrovici i pevalo nakon završetka meča.

Pobjedu vatrepolista proslavili su i građani u Herceg Novom.

I građani Jagodine izašli su na ulice i proslavili pobjedu Srbije nad Hrvatskom u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju.

Kolone automobila sa uključenim sirenama i zastavama Srbije, kroz špalir građana u glavnoj ulici, pozdravljani su aplauzom, vatromet u centru grada, sve je to viđeno u Jagodini.

Vaterpolisti Srbije su osvojili titulu šampiona svijeta sinoć u Kazanju pošto su u finalu rutinski pobijedili Hrvatsku sa 11:4.

Doček vaterpolista Srbije, koji su osvojili titulu svetskog šampiona pobedom nad Hrvatskom, biće organizovan u nedjelju u 20 časova ispred Skupštine grada Beograda.

To je najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je čestitao vaterpolistima titulu osvojenu u Kazanju.

„Ovog ljeta vaterpolisti su nas obradovali više puta. Prvo, osvajanjem Svetske lige i direktnim plasmanom na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a sada i pobjedom nad Hrvatskom u finalu šampionata u Kazanju. Navikli su nas na pobjede i od srca se po ko zna koji put radujem njihovom uspjehu. Čestitke reprezentativcima, selektoru i stručnom štabu. Beograd će ih čekati sutra ispred Skupštine Republike Srbije u 20 časova", navodi se u čestitki gradonačelnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )