FOTO: null

Slaba kiša danas se očekuje na zapadu i jugu Republike Srpske i Federacije BiH, a u ostalim krajevima biće suvo i oblačno vrijeme.

Tokom dana očekuje se smanjenje oblačnosti i više sunčanih intervala. Jedino će u pojedinim kotlinskim predjelima ostati niska oblačnost, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Duvaće slab do umjeren vjetar uglavnom sjevernih smjerova. U Semberiji i na istoku se tokom dana očekuje i prolazno umjeren istočni vjetar, dok će na jugu jačati bura. 

Najviša dnevna temperatura od 11 do 15, na jugu do 19 stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini preovladava sunčano vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno oblačno vrijeme. 

Na Bjelašnici je jutros bilo najhladnije sa minus dva stepena Celzijusova koliko je izmjereno u 7.00 časova. 

U Bijeljini, na Čemernu, u Livnu i Gradačcu izmjerena su četiri stepena, na Han Pijesku i u Kalinoviku bilo je pet, u Doboju, na Sokocu, na Mrakovici, u Bileći, na Ivan-sedlu, u Drvaru, Istočnom Drvaru, Rudom, Kupresu i Stocu šest, u Višegradu, Sarajevu, Srebrenici, Srpcu, Driniću i Gacku sedam, u Gradišci, Krupi na Uni, Zvorniku, Tuzli, Nevesinju i Goraždu osam. 

Devet stepeni bilo je u Banjaluci, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Novom Gradu, Ribniku, Bihaću i Bugojnu, a deset stepeni izmjereno je u Trebinju, Šipovu, Jajcu, Zenici i Sanskom Mostu. 

U Neumu je izmjereno 14, a u Mostaru 15 stepeni Celzijusovih. 

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Driniću - osam litara po metru kvadratnom, u Istočno Drvaru palo je sedam litara, u Novom Gradu i Ribniku tri litra, dva litra u Šipovu. Slabih padavina bilo je u Mrkonjić Gradu i Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )