FOTO: null

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas bez rasprave Nacrt novog statuta grada koji je usaglašen sa novinama iz Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske.

Savjetnik gradonačelnika Dragan Vujić je u obrazloženju ukazao na razliku od 7.000 stanovnika u Bijeljini prema rezultatima popisa koje su objavile agencije za statistiku Republike Srpske i BiH, dodavši da zakon predviđa da gradska administracija svede broj radnika na tri zaposlena na 1.000 stanovnika. 

Nacrt statuta grada upućen je u javnu raspravu narednih 30 dana i, prema najavi predsjednika Skupštine grada Slaviše Markovića, u formi prijedloga mogao bi biti pred odbornicima u martu. 

Skupština grada usvojila je i odluku o smanjenju odborničkih naknada na 50 odsto prosječne neto plate u gradu protekle godine koja je bila 800 KM, što je smanjenje u odnosu na dosadašnja primanja koja su zakonom bila ograničena do 65 odsto prosječne plate. 

Među 23 tačke dnevnog reda odbornici su podržali obezbjeđivanje bankovnih garancija za 400.000 KM potrebnih za eksproprijaciju zemljišta i izgradnju gasovoda Šepak-Bijeljina i 300.000 KM za izgradnju nasipa za zaštitu od poplava, koje su obezbijeđene kod Nove banke. 

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici odbornici su pohvalili rad i rezultate policije u Bijeljini u drugoj polovini 2016. godine, koji su izneseni u izvještajima Centra javne bezbjednosti Bijeljina o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira, bezbjednosti saobraćaja i o suzbijanju narkomanije. 

Šef Kluba odbornika SNSD-a Nedeljko Ćorić kritikovao je rad zimske službe u Bijeljini šaljivo ukazujući da je na neočišćenim trotoarima ove zime pao i povrijedio se načelnik gradskog odjeljenja u čijoj je nadležnosti čišćenje snijega.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )