FOTO: null

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarko Ćosić izjavio je da je komemorativni skup u Srebrenici obilježio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića i srpsku delegaciju, dok su drugi skupovi ovakve vrste organizovani u julu bili dobro pol

"Nažalost, skup u Srebrenici obilježio je incident, odnosno napad na delegaciju Srbije i premijera Aleksandra Vučića, kao i napad na predsjednika Slovenije Boruta Pahora", rekao je Ćosić na današnjoj konferenciji za novinare u Bijeljini. 

Prema njegovim riječima, pripadnici CJB Bijeljina učestvovali su u izvlačenju Vučića nakon napada, a izvještaj o ovim događajima proslijeđen je Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske. 

Ćosić je podsjetio da je komemoraciju u Srebrenici obezbjeđivalo oko 1.200 policajaca, a skupu je prisustvovalo oko 40.000 posjetilaca. 

Prema njegovim riječima, polugodišnji rezultati rada CJB Bijeljina su zadovoljavajući, posebno s obzirom na to da je u ovom periodu izvršen teroristički napad u Zvorniku i da su održani brojni veliki skupovi, zbog čega je policija bila intenzivno angažovana na poslovima obezbjeđenja. 

On je pohvalio rad policajaca koji su podnijeli veliki teret i dobro obavili posao na obezbjeđivanju brojnih skupova. 

U prvoj polovini godine u regiji je počinjeno 1.038 krivičnih djela, što je za 8,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. 

Načelnik kriminalističke policije Darko Kovrlija rekao je novinarima da je rasvijetljenost djela na području CJB Bijeljina 76,42 odsto. 

Broj krađa u ovom periodu manji je za 13 odsto, broj teških krađa za 23 odsto, a u kriminalu je učestvovalo i 10 odsto maloljetnika. 

U prvoj polovini godine zbog krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga prijavljena su 22 lica. 

Za 10 odsto je smanjen broj slučajeva nasilja u porodici u regiji. 

U oblasti privrednog kriminala prijavljeno je 85 lica, a počinjena šteta za pola godine je 6,4 miliona KM. 

Na putevima koje operativno pokriva bijeljinski CJB u prvoj polovini godine poginulo je 11 lica, a u devet od 10 udesa uzrok je bila brza vožnja. 

Inspektor Radenko Knežević rekao je novinarima da je na putevima i dalje mnogo pijanih vozača koji su za šest mjeseci izazvali 88 saobraćajnih nezgoda. 

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je novinarima da za pola godine nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno sa pet ili više učesnika. 

Prema njenim riječima, u ovom periodu zabilježeno je 519 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a najčešće je riječ o tučama, fizičkim napadima, svađama i nepristojnom ponašanju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )