FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da će oko 1.200 policajaca Srpske biti angažovano na obezbjeđenju komemorativnog skupa u Potočarima kod Srebrenice 11. jula.

"MUP Srpske će u saradnji sa federalnim MUP-om i drugim policijskim agencijama u BiH obezbjeđivati ovaj komemorativni skup", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

Na pitanje da li će biti pojačane mjere bezbjednosti zbog najavljenog dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočare, Lukač je rekao da su mjere obezbjeđenja na takvom nivou da nema potrebe bilo šta mijenjati.

Lukač kaže da će, prema nekim procjenama, komemorativnom skupu u Potočarima prisustvovati više od 80 delegacija.

"Mjere obezbjeđenja su na takvom nivou da nema potrebe bilo šta mijenjati u slučaju dolaska bilo koje nove delegacije", rekao je Lukač.

On je rekao da raspolaže informacijama da u "Maršu mira" Bošnjaka, koji je već krenuo iz Nezuka, za sada nema bilo kakvih ratnih zastava, majica ili bilo kakvih provokativnih obilježja.

"Nikome nećemo dozvoliti da prekida taj marš, jer niko nema pravo na to. Policija Republike Srpske će to spriječiti i omogućiti da se marš odvija bez problema i onako kako je i planiran", rekao je Lukač, povodom najave Udruženja ratnih vojnih invalida iz Zvornika da će "presjeći" put učesnicima "Marša mira" ako budu nosili provokativna obilježja i zastave takozvane Armije BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara rekao je da je na nivou FBiH formiran Operativni štab za obezbjeđenje Komemorativnog skupa u Potočarima i izrazio nadu da će sve proći u najboljem redu i miru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )